Ανοιξε τις εργασιες του το Διεθνες Επιστημονικο Συνεδριο για το εργο του Στυλιανου Αλεξιου

Για τρεις μέρες πληθώρα επιστημόνων θα μιλήσουν για το έργο του Στυλιανού Αλεξίου με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατό του

Άνοιξε χθες Παρασκευή 4 Νοεμβρίου τις εργασίες του το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Διασταυρώσεις και συνομιλίες με το έργο του Στυλιανού Αλεξίου. Ζητήματα Ελληνικής Φιλολογίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών» που διοργανώνουν το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τ.Ε.Φ..
 
Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Στυλιανού Αλεξίου, διακεκριμένου επιστήμονα και διδασκάλου στον χώρο των ελληνικών γραμμάτων και του πολιτισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατό του, καθώς και στη μνήμη της συζύγου και πνευματικής συνοδοιπόρου του Μάρθας Αποσκίτη και αναμένεται να συγκεντρώσει πληθώρα επιστημόνων, Ελλήνων και ξένων που θα μιλήσουν για το έργο του Στυλιανού Αλεξίου και όχι μόνο, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου.
 

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με τον κ. Αλέξη Πολίτη, στην εναρκτήρια ομιλία της διοργάνωσης με θέμα «Το ασήκωτο φορτίο της εθνικής κληρονοµιάς. Σκέψεις για την αποτυχία της ελλαδικής λογοτεχνίας 1830-1880», ενώ ακολούθησαν δύο συνεδρίες κατά τις οποίες μίλησαν οι κκ Αλεξάνδρα Καρέτσου, Νένα Γαλανίδου, Μεταξία Τσιποπούλου, Ευγενία Λαγουδάκη, Γιώργος Ζεβελάκης, Ειρήνη Βελισσάρη και Αντωνία Πατεράκη.
 
Το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων συγκέντρωσε και η Έκθεση εργοβιογραφικών τεκμηρίων του Στυλιανού Αλεξίου που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συνεδρίου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης, η οποία έγινα πόλος έλξης του συνόλου των παρευρισκομένων.
 

Το συνέδριο θα συνεχιστεί έως και αύριο, με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένεται να λάβουν χώρα και οι βραβεύσεις τριών Μεταπτυχιακών Εργασιών που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό από τις κληρονόμους των τιμηθέντων προσώπων Στυλιανό Αλεξίου και Μάρθα Αποσκίτη, τις κ.κ. Αικατερίνη και Μαρία Αλεξίου – Χατζάκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.