Ανοιξε η Νυμφαια… επεστρεψαν και τα σκουπιδια

Ελεύθερη είναι η πρόσβαση στο άλσος της Νυμφαίας ξανά μετά από μέρες

Από την πρώτη μέρα εμφανίστηκαν ξανά, ακόμα λίγα, πεταμένα σκουπίδια

Ανοιχτό είναι, από την Τετάρτη, το άλσος της Νυμφαίας, το οποίο από τις αρχές Αυγούστου είχε κλείσει, λόγω των περιορισμών που υπήρχαν στην πρόσβαση στις δασικές περιοχές και τα άλση.

Και αυτό γιατί μετά την νέα ΠΝΠ που αφορά στους περιορισμούς μετακίνησης στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών, επιτρέπεται η πρόσβαση σε περιοχές Natura, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών, στις Περιφερειακές Ενότητες των οποίων ο ημερήσιος χάρτης επικινδυνότητας για πυρκαγιά, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας φέρει κατηγορία κινδύνου (βαθμίδα) έως και 3.

Με την περιοχή μας σπάνια να βρίσκεται πάνω από αυτή την κατηγορία, η Νυμφαία θα μείνει ανοιχτή, για όσους επιθυμούν να την επισκεφτούν, που όπως γνωρίζουμε, είναι πολλοί συμπολίτες μας.

Μαζί φυσικά με την πρόσβαση αυτή, πολλά άλλα έρχονται, αλλά καλά, άλλα αρνητικά. Στα αρνητικά είναι τα σκουπίδια, τα οποία έκαναν, δειλά είναι η αλήθεια ακόμα, την επανεμφάνισή τους στη Νυμφαία, παρόλο που τα καλάθια και οι σακούλες που τοποθετεί ο Δήμος είναι αρκετά.

Ακόμα ευτυχώς οι «προσβολές» του δάσους είναι ακόμα λίγες, αλλά με δεδομένο ότι αυτό είχε μείνει «άδειο» για εβδομάδες, πολύ φοβόμαστε ότι θα αρχίσουν να αυξάνονται δραματικά, ιδιαίτερα μετά το Σαββατοκύριακο.

Δεν έχει περάσει ακόμα ούτε μια εβδομάδα από την φωτιά στις παρυφές της Νυμφαίας, που κατέκαψε πάνω από 100 στρέμματα. Καθαρισμός, τουλάχιστον στα σημεία πιο κοντά στο δρόμο, γίνεται κατά διαστήματα, τόσο από το Δήμο Κομοτηνής όσο και από εθελοντικές οργανώσεις, αλλά θα πρέπει όλοι να προσέξουμε περισσότερο το άλσος, που αποτελεί τον πνεύμονα της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.