Ανοιξε η μεθοριακη διοδος του Αγιου Κωνσταντινου στην Ξανθη

Τέθηκε από σήμερα σε ισχύ η σχετική ΚΥΑ

Με την ΚΥΑ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20355, η οποία έχει ισχύ από σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 και ώρα 06:00, άνοιξε η μεθοριακή δίοδος του Αγίου Κωνσταντίνου στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Ξάνθης.

Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης, μεταφέροντας την είδηση «πλέον ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των Ξανθιωτών και ενισχύεται η ΠΕ Ξάνθης. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη μας Χρήστο Μέτιο, για το συνεχές ενδιαφέρον του και τους συναρμόδιους Υπουργούς για τη δίκαιη απόφασή τους. Η Περιφέρεια πηγαίνει μπροστά»

Στέλιος Μωραΐτης: «Δεν υπάρχει ακόμη και σήμερα, καμία απολύτως υποδομή ελέγχου»

Το άνοιγμα των συνόρων Αγίου Κωνσταντίνου – Ζλάτογκραντ χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης σημειώνοντας πως «μετά από δύο χρόνια αποκλεισμού από τα βόρεια σύνορα που στερήθηκε ο νομός το τουριστικό όφελος από την δίοδο Αγίου Κωνσταντίνου – Ζλάτογκραντ και την τεράστια πίεση που ασκήσαμε εμείς και όλοι οι παραγωγικοί φορείς, στην Περιφέρεια ΑΜΘ και στα Υπουργεία, από σήμερα στις 06:00 η ώρα το πρωί, τα σύνορα είναι ανοιχτά».

Με τον κίνδυνο της επανάληψης φαινομένων παραεμπορίου ο κ. Μωραΐτης τονίζει ότι «Εδώ και δέκα χρόνια περίπου από το άνοιγμα της τουριστικής διόδου Αγίου Κωνσταντίνου – Ζλάτογκραντ, δεν υπάρχει ακόμη και σήμερα, καμία απολύτως υποδομή ελέγχου στο ελληνικό έδαφος στο συγκεκριμένο χώρο».

Παράλληλα καλεί τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στη δημιουργία όλων των απαραίτητων προβλεπόμενων προδιαγραφών που θα διασφαλίζουν την ομαλή και νόμιμη διέλευση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.