«Ανοιξε» η κατασκηνωτικη περιοδος για τις κατασκηνωσεις της Μητροπολης

Θα φιλοξενηθούν 280 παιδιά

Στην ακτή του Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας μέσα σε ένα όμορφο τοπίο, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.
 
Στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης δίνεται η ευκαιρία για επικοινωνία και δημιουργική συνεργασία της Εκκλησίας με τη νέα γενιά. Το πρωινό ξύπνημα, η προσευχή, η έπαρση της Σημαίας, η μελέτη, οι ομαδικές εργασίες, το φαγητό, οι αθλοπαιδιές, το θαλάσσιο μπάνιο, το παιχνίδι, η ψυχαγωγία, ο περίπατος, οι συναντήσεις ομάδων, εξασφαλίζουν μια άνετη και ευχάριστη κοινωνική συμβίωση.
 
Για φέτος 280 παιδιά, αγόρια και κορίτσια θα συμμετέχουν σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους από τις 29 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2015. Μάλιστα στις 30 Ιουνίου, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων βρέθηκε στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων και τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στην έναρξη της πρώτης Κατασκηνωτικής περιόδου των κοριτσιών ευχόμενος καταλλήλως.
 
Στο μήνυμα μας του μετά την ακολουθία του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος διευκρίνισε πως «οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και η Εκκλησία σκύβει με απόλυτο σεβασμό πάνω στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές, προσπαθώντας να μεταδώσει την ομορφιά και το νόημα της χριστιανικής ζωής», ευχαριστώντας τέλος όλο το προσωπικό των κατασκηνώσεων για την ανιδιοτελή προσφορά τους. «Η ανιδιοτελής προσφορά των αρχηγών, υπαρχηγών, ομαδαρχών, στελεχών και των κυριών που διακονούν στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις μαρτυρεί την υπέρβαση του ατομισμού, την κοινωνία των προσώπων και αποτελεί αξιομίμητο παράδειγμα» σημείωσε χαρακτηριστικά κλείνοντας ο Μητροπολίτης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.