Ανοιξαν οι εκκλησιες της Ροδοπης (+Gallery)

Τους πιστούς καλωσόρισε πίσω ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων

Άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους οι ναοί της Ροδόπης, ύστερα από δύο μήνες, με τη συμμετοχή των πιστών, αλλά και με την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας τους, προκειμένου να προσέρχονται στις λειτουργίες και να λαμβάνουν μέρος στις θρησκευτικές τελετές.
 
Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που καθόρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος η προσέλευση των πιστών στις κοινές λατρευτικές συναντήσεις γίνεται με βάση τους όρους που έθεσε η ειδική επιστημονική επιτροπή για την πανδημία του κορονοϊού, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
 
Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ., και έτσι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, οι θέσεις είχαν μετακινηθεί ανάλογα, ώστε οι πιστοί να τηρούν τις αποστάσεις.

Πολλοί πιστοί άδραξαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και την Εικόνα της Παναγίας από την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος που βρίσκεται αυτές τις μέρες στον Καθεδρικό

Στο τέλος της λειτουργίας, εψάλη Τρισάγιο υπερ αναπαύσεως των ψυχών όσων αποδήμησαν λόγω κορωνοϊού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.