Ανοικτο μαθημα του Μουσικου Σχολειου Κομοτηνης στην Τσανακλειο

Γέμισε μελωδίες την αυλή αλλά και όλη την περιοχή η ορχήστρα εγχόρδων του σχολείου

Συνεχίζει να βγάζει τη μουσική από τους τέσσερις τοίχους του σχολείου και να την φέρνει στην πόλη της Κομοτηνής το Μουσικό Σχολείο της πόλης, πραγματοποιώντας ένα ανοικτό μάθημα της ορχήστρας εγχόρδων του το μεσημέρι της Τρίτης 1 Νοεμβρίου στο μικρό αμφιθέατρο στον εξωτερικό χώρο του Τσανάκλειου Μεγάρου.

Κάτω λοιπόν από τον πλάτανο που τους έδινε σκιά, και με την βοήθεια του εξαιρετικού καιρού, πραγματοποιήσαν το μάθημα των μουσικών συνόλων.

Όπως σημείωσε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του σχολείου κ Μαρία Κεφαλίδου, θέλησαν, στο πλαίσιο του μαθήματος, να κάνουν την πρόβα τους έξω από το σχολείο, σε αυτό τον υπέροχο χώρο της Τσανακλείου Σχολής, που στεγάζει πλέον την Δημοτική Βιβλιοθήκη, ώστε να δώσουν νότες και μελωδίες σε όλους όσους θα περάσουν από το χώρο, στους φοιτητές που περιμένουν στη στάση, αλλά και στους ίδιους.

«Είναι άλλο να κάνεις μάθημα μέσα στην τάξη, και άλλο σε ένα εξωτερικό χώρο» σημείωσε, με τους μαθητές να αποκτούν μια διαφορετική εμπειρία από την όλη δράση, με μια μικρή συμφωνική ορχήστρα να δείχνει τις ικανότητές της.

Το Μουσικό Σχολείο βέβαια πάντα προσπαθεί να έχει εξωστρέφεια, και το 2023, που γιορτάζουν τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, θα ξεκινήσουν δράσεις από τον Ιανουάριο, με αφιερώματα σε μουσικά όργανα κάθε εβδομάδα, αλλά και τις μεγάλες τους συναυλίες που θα πραγματοποιήσουν το Πάσχα και τα Ελευθέρια στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Ήδη άλλωστε προετοιμάζονται για τις τρεις συναυλίες που θα πραγματοποιήσουν τα Χριστούγεννα, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα στις 14 Δεκεμβρίου στο σχολείο με τη συμμετοχή μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης, στους οποίους θα «συστηθούν» μουσικά.

Στις 18 Δεκεμβρίου θα γίνει η καθιερωμένη τους χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, στο οποίο θα επιστρέψουν στις 21 Δεκεμβρίου, για μια συνάντηση των Μουσικών Σχολείων όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.