Ανοικτη γραμμη εξυπηρετησης για πρωτοετεις φοιτητες που αναζητουν σπιτι …στη Θεσσαλονικη

Οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες που σκοπεύουν να μείνουν στη Θεσσαλονίκη από τη νέα χρονιά θα έχουν τη δυνατότητα να βοηθούνται, στην αναζήτησή τους για στέγη, μέσω ανοικτής γραμμής εξυπηρέτησης που θα λειτουργεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ).
 
Πιο συγκεκριμένα, η γραμμή αυτή λειτουργούσε και άλλες χρονιές κατά την περίοδο αναζήτησης στέγης των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών και λόγω της μεγάλης βοήθειας που προσφέρθηκε θα επαναλειτουργήσει και φέτος. Για το σκοπό αυτό, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων Θεσσαλονίκης μπορούν να επισκέπτονται και την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών Θεσσαλονίκης ( dps.auth.gr) και να καταχωρούν σε αυτήν τα ακίνητά τους προς ενοικίαση καθώς και να θέτουν στη διάθεση των ενδιαφερομένων μέσω της ιστοσελίδας χρήσιμες πληροφορίες, όπως περιγραφή του ακινήτου, τοποθεσία, σχετικές φωτογραφίες, τηλέφωνα επικοινωνίας αλλά και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία πιθανόν χρειάζονται οι νέοι φοιτητές για την απόφασή τους να νοικιάσουν ένα σπίτι.
 
Μια τέτοια κίνηση βοηθάει ιδιαίτερα τις οικογένειες των νέων φοιτητών να αποβάλλουν το άγχος για την εύρεση στέγης αλλά ιδίως τους γονείς που δεν ξέρουν ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τα παιδιά τους. Έτσι, σε μια πόλη σαν την Κομοτηνή, στην οποία μεγάλο μέρος των φοιτητών της είναι ερχόμενοι από άλλες πόλεις μια αντίστοιχη κίνηση θα βοηθούσε ιδιαίτερα γονείς και φοιτητές.
 
Ιδιαίτερα, καθώς πολλές από τις σχολές είναι εκτός πόλης, οι νέοι φοιτητές είναι πολύ μπερδεμένοι στο πού να αναζητήσουν το φοιτητικό τους σπίτι. Μια γραμμή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπως και ένας αντίστοιχος ηλεκτρονικός ιστότοπος θα έλυνε πολλά από τα προβλήματα που δημιουργούνται στην αναζήτηση προς εύρεση φοιτητικής στέγης και θα διευκόλυνε τις σκέψεις και τις αποφάσεις των ενδιαφερόμενων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.