Ανοικτη επιστολη του Κ. Δωδου προς τον καθηγητη της Νομικης Σχολης του ΔΠΘ Θεοχαρη Δαλακουρα

Για την έκδοση «40 χρόνια Νομική Σχολή ΔΠΘ»

Αγαπητέ μας κ. Χάρη,
 
Χρόνια Πολλά!
 
Για τον ανατέλλοντα καινούργιο χρόνο 2016. Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ πλούσια σε υγεία και οικογενειακή ευτυχία καλή σε συνέχεια της Πνευματικής Σας δημιουργίας.
 
Για την Επετειακή έκδοση «40 χρόνια Νομική Σχολή ΔΠΘ» που με επιστημονική πληρότητα και Θρακιώτικη υπερηφάνεια επιμεληθήκατε, δεχθείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια! Με πολλή εκτίμηση στο πρόσωπό Σας ενέσκηψα και με πολλή προσοχή διεξήλθα το περιεχόμενό της. Όμως επισήμανα μια σοβαρή παράλειψή Σας, την οποία παρακαλώ όπως συμπληρώσετε σε νέα επετειακή έκδοση και στην πρώτη σελίδα αυτής.
 
Το έτος 1974 ότε εξέπνεε η επάρατη «Επταετία» συνεστήθη ειδική Επιτροπή Αγώνα, από καταξιωμένους εκπροσώπους Φορέων της Κομοτηνής υπό την προεδρία του κατά πάντα Άξιου Μητροπολίτη μας κ.κ. Δαμασκηνού με Αναπληρωτή τον ευπατρίδη πρόεδρο του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Γ. Μανούδη. Σκοπός της Επιτροπής η ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου μας! Ο πείσμων και πρωτόγνωρος σε αγωνιστικότητα Αγώνας της Επιτροπής έφερε τους αναμενόμενους καρπούς με πρώτη επιτυχία την ίδρυση της Νομικής Σχολής! Δυστυχώς καμιά αναφορά στην Επετειακή Έκδοση. Και εδώ είναι η μεγάλη παράλειψη! Στην εν λόγω επιτροπή και μετά από πρόταση του Σεβασμιωτάτου προς το Δήμο Κομοτηνής, όπου ως υπάλληλος υπηρέτησα, ορίστηκα ως ειδικός Γραμματέας. Θεώρησα τιμητική τη συμμετοχή και επιδόθηκα στο έργο με πάθος και απύθμενη Αγάπη για τον τόπο μου! Οι ολονύκτιες συνεδρίες της Επιτροπής και το βαρύ γραφικό φορτίο, με γέμιζαν ζωή κι ελπίδες! Μάλιστα ο τότε Πρόεδρος της Νομικής Σχολής και μετέπειτα πρώτος πρύτανης κ. Λεωνίδας Κογκέτσωφ εντυπωσιασμένος από την προσφορά μου επισκέφτηκε τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Γραμματικάκη και του ζήτησε την μετάταξή μου για Γραμματειακή Υποστήριξη της Νομικής Σχολής. Ο κ. Δήμαρχος με ικανοποίηση αποδέχθηκε την πρόταση αλλά, προς μεγάλο μου λάθος, δεν την αποδέχθηκα εγώ. Εδώ προβάλλεται και το δικό μου παράπονο. Ποτέ από τις εκάστοτε πρυτανικές δεν άκουσα ένα «ευχαριστώ» με εξαίρεση τον πρύτανη κ. Γαλούση ο οποίος, όταν τυχαία βρέθηκα στο γραφείο του (στην Τσανάκλειο Σχολή) σηκώθηκε όρθιος και, βγάζοντας από το πέτο του σακακιού του το επίχρυσο σήμα με τον Δημόκριτο, μου το πρόσφερε λέγοντάς μου συγκινημένος «Σας ανήκει κ. Δώδο».
 
Ενστερνισθείς το ιστορικό και ιδιαίτερα τον εθνικό ρόλο του πανεπιστημίου μας δεν έπαυσα μέχρι σήμερα να μάχομαι υπέρ του Δικαίου του! Αλλά κι αυτή η εσώκλειστη επιστολή μου (20.9.2010) προς τον κ. Κωνσταντίνο Ρέμελη για την εκλογή του, αντιμετωπίστηκε «αναξιοπρεπώς», αν και στην πανηγυρική εκλογή είχε δηλώσει ότι «θα αποκαταστήσει την Αξιοπρέπεια του Πανεπιστημίου έναντι της κοινωνίας μας».
 
Με πολλή εκτίμηση
Κων. Δώδος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.