Ανοιγουν και παλι τις πορτες τους τα Ιαματικα Λουτρα Ποταμιας

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία και το ωράριο λειτουργίας

Σε δύο εβδομάδες ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους τα Ιαματικά Λουτρά Ποταμιάς.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αβδήρων, τα Ιαματικά Λουτρά Ποταμιάς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 10:00 π.μ έως τις 15:00 μ.μ.

Επισημαίνεται ότι οι χρήστες-επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Η Λουτρόπολη της Ποταμιάς

Τα Λουτρά της Ποταμιάς – Νέας Κεσσάνης βρίσκονται στο 18ο χιλιόμετρο της οδού Ξάνθης – Κομοτηνής. Σε μικρή απόσταση απλώνεται η λίμνη Βιστωνίδα ένας από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ελλάδος και λίγο πιο μακριά βρίσκεται το γραφικό λίμάνι του Πόρτο Λάγος.

Η Λουτρόπολη διαθέτει σύγχρονες υδροθεραπευτικές εγκαταστάσεις. Τα ιαματικά νερά χαρακτηρίζονται από Βοριούχα, Σιδηρολιθιούχα και οξυανθρακικά και η θερμοκρασία τους φτάνει μέχρι και 65.5ο C. Το υδροθεραπευτήριο της Λουτρόπολης διαθέτει 2 ομαδικές πισίνες Ανδρών και Γυναικών. Οι πηγές της περιοχής χαρακτηρίζονται αλκαλικές οξυπηγές και τα νερά τους ως υπέρθερμα χλωριονατριούχα.. Ενδείκνυται για τη θεραπεία παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος, όπως ρευματοπάθειες και αρθροπάθειες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.