Ανοιγμα των ιδιωτικων ιατρειων απο τις 27 Απριλιου προτεινει ο Ιατρικος Συλλογος Ροδοπης

Οι «συστάσεις» για τον τρόπο λειτουργίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης (ΙΣΡ) σύμφωνα με τις συστάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προτείνει τα ιδιωτικά ιατρεία από Δευτέρα 27/04/2020
Να επανέλθουν στη φυσιολογική τους λειτουργία από τη Δευτέρα 27 Απριλίου τα ιδιωτικά ιατρείας προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης (ΙΣΡ) σύμφωνα με τις συστάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Όπως εξηγεί σε σχετική ανακοίνωση ο ΙΣΡ «είναι σκόπιμο να μη συνωστίζονται ασθενείς στην αίθουσα αναμονής, γι’ αυτό προτείνουμε να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού με ρυθμό ένας ασθενής ανά τουλάχιστον τριάντα πρώτα λεπτά. Ο ίδιος ρυθμός θα πρέπει να τηρείται και από τα εργαστήρια».

«Φυσικά δε θα πρέπει να υπάρχουν συνοδοί» συνεχίζει η ανακοίνωση του ΙΣΡ, «παρά μόνο όπου είναι απολύτως απαραίτητοι και στην περίπτωση αυτή ένας μόνο συνοδός και για παιδιά ένας γονέας. Οι συνάδελφοι που λόγω της φύσεως της ειδικότητάς τους πραγματοποιούν ενδοσκοπήσεις, αυτές θα πρέπει να προγραμματίζονται με ρυθμό μια ανά ώρα».

«Επίσης, δεν θα πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί ασθενών λόγω προέλευσης από περιοχές που δεν βρίσκονται σε επίσημη καραντίνα» σημειώνει κλείνοντας ο ΙΣΡ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.