Ανοιγμα στους νεους θελει να κανει το Σωματειο Εθελοντων Αιμοδοτων Ροδοπης

Συμβουλές για την αιμοδοσία, αλλά και ένα καλλιτεχνικό ταξίδι στην ιστορία της Ιατρικής, περιλάμβανε η κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείου

Με ευχές, αλλά και σχέδια να συνεχίσουν τις δράσεις τους για τη στήριξη της αιμοδοσίας στη Ροδόπη, έκοψαν την βασιλόπιτά τους τα μέλη του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης το απόγευμα του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γεώργιος Παυλίδης», της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου κ. Θεοδοσία Χατζουρίδου, θέλησαν σε αυτή την τελετή να έρθουν τα μέλη τους κοντά, αλλά και να πάρουν απαντήσεις σε τυχόν απορίες που μπορεί να έχουν για το θέμα της αιμοδοσίας.

Για αυτό άλλωστε και η κ. Μαριάννα Ανδρεάδου, ιατρός Βιοπαθολόγος, Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Κομοτηνής, Συντονίστρια Διευθύντρια της Ν.Υ.Α και ο κ. Κιαμήλογλου Μπουλέντ, Διευθυντής Αναισθησιολογικού Τμήματος και Ιατρείου Πόνου του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, συμμετείχαν στην εκδήλωση, ώστε να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με την αιμοδοσία, και την χρησιμότητά τους.

«Είχαμε να συναντηθούμε εδώ και τρία χρόνια λόγω του κορονοϊού, για αυτό και συγκεντρωθήκαμε σε αυτή την ωραία αίθουσα, με σκοπό να θυμίσουν τις αρχές της αιμοδοσίας αλλά και τη σημασία της» επεσήμανε χαρακτηριστικά στον σύντομο χαιρετισμό της η κ. Χατζουρίδου.

Στόχος, όπως εξήγησε, είναι να προσελκύσουν και νέους εθελοντές αιμοδότες με την επόμενη αιμοδοσία να λαμβάνει χώρα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ στις 15 Φεβρουαρίου, με συμμετοχή του Δημόσιου ΙΕΚ αλλά και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής. Η συμμετοχή αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη, ενώ έχουν και συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο, με στόχο να απευθυνθούν στους φοιτητές της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Η Ιατρική στη Ζωγραφική», από τον κ. Γεώργιο Ξανθοπουλίδη, ιατρό Αιματολόγο, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Κέντρου Θράκης. Με την διάλεξη ο κ. Ξανθοπουλίδης επιχείρησε από το περιεχόμενο πινάκων διάσημων ζωγράφων να αντλήσει γνώσεις για την πρόοδο και την εξέλιξη της Ιατρικής επιστήμης καθώς και διάγνωση ασθενειών παρελθόντων αιώνων.

Μέσα από τα έργα ζωγράφων της Αναγέννησης και μεταγενέστερων, προσέγγισε ως ιατρός την τέχνη της ζωγραφικής, αντλώντας στοιχεία και συμπεράσματα για την ιατρική αλλά και την τέχνη των περασμένων αιώνων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε η προσέγγισή μας σε αυτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.