Ανοιγμα στην Αιμοδοσια απο την φοιτητικη κοινοτητα της Κομοτηνης

Εθελοντική αιμοδοσία διοργάνωσε η ELSA Komotini στο Δημαρχείο της πόλης

Να ανοίξει την πόρτα της αιμοδοσίας στην φοιτητική κοινότητα φιλοδοξεί η ELSA Komotini, που την Κυριακή 3 Απριλίου διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ροδόπης και το SDG Student Hub Democritus University of Thrace, με την υποστήριξη του Europe Direct ΑΜΘ και το Exagono, στο χώρο του Δημαρχείου Κομοτηνής.

Όπως τόνισε η κ. Κωνσταντίνα Ψαρίδου, πρόεδρος της ELSA Komotini, είναι μια προσπάθεια – πρωτοβουλία νέων, στο πλαίσιο της δραστηριότητας της ομάδας.

«Θέλαμε να κάνουμε μια εθελοντική δράση στην Κομοτηνή, και σκεφτήκαμε την αιμοδοσία, μιας και ειδικότερα κατά την περίοδο της πανδημίας, μειώθηκαν οι συμπολίτες μας που έδιναν αίμα» ανέφερε.

Για αυτό και οργάνωσαν αυτή την εθελοντική αιμοδοσία, με έμφαση στους φοιτητές της πόλης, συγκεντρώνοντας 25 φιάλες.

Παρατήρησε δε πως η ανταπόκριση, μετά από δύο δύσκολα χρόνια στα οποία ατόνησε και η δράση των συλλόγων, ήταν πολύ καλύτερη από ό,τι ανέμεναν, με φοιτητές και φοιτήτριες να προσέρχονται από νωρίς.

Πέρα από την δράση αυτή η ELSA Komotini διοργανώνει μια σειρά από σεμινάρια και συνέδρια, μεταξύ των οποίων μια δράση για το περιβάλλον, ειδικά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πανεπιστημιούπολη από άποψη σκουπιδιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.