«Ανοιγεται» στην Κομοτηνη η Δημοτικη Βιβλιοθηκη

Περίπου 150 νέους βιβλιόφιλους έχει εγγράψει στους καταλόγους της από τα μέσα Ιανουαρίου

Άνοιγμα στους φιλαναγνώστες της Κομοτηνής, παρόλο που δεν μπορεί προς το παρόν να τους υποδεχθεί στο χώρο της, έχει κάνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Και αυτό γιατί η υπηρεσία δανεισμού βιβλίων με παραγγελία και παραλαβή από τη Βιβλιοθήκη έφερε τόσο παλιά, όσο και νέα μέλη κοντά της, ενώ οι εγγραφές αναμένεται να αυξηθούν με την έναρξη, την Δευτέρα 8 Μαρτίου, της υπηρεσίας παράδοσης κατ’ οίκον των βιβλίων.

Μάλιστα το ενδιαφέρον από την πρώτη μέρα ήταν πολύ μεγάλο για τη χρήση της υπηρεσίας αυτής, σημείωσε η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κ. Αθανασία Καρανίκα, με πολλούς να παίρνουν τηλέφωνο στη Βιβλιοθήκη, είτε για να «παραγγείλουν» είτε για να ενημερωθούν για τη διαδικασία.

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, ήδη από το προηγούμενο διάστημα που κάναμε την παραγγελία και παραλαβή» σημείωσε. Η διαδικασία είναι απλή, τους ενημερώνουν με ένα τηλέφωνο ή με ένα μήνυμα στο Ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, με τα βιβλία που θέλουν, τα οποία ετοιμάζουν και ορίζουν την ώρα, είτε για την παραλαβή από τη βιβλιοθήκη, είτε για την παράδοση στο σπίτι, ανάλογα το τι θέλουν τα μέλη τους.

Ελπίδα τους είναι πως η όλη διαδικασία θα πάει αρκετά καλά, έχοντας την δυνατότητα να κάνουν περίπου 20 διανομές βιβλίων την ημέρα, και θεωρούν πως δεν θα έχουν πρόβλημα με την ταχύτητα με την οποία θα παίρνουν οι πολίτες τα βιβλία.

Ενδιαφέρον για τα νέα βιβλία

Βέβαια συνεχίζεται κανονικά και η παραλαβή από τη βιβλιοθήκη, η οποία πήγε πάρα πολύ καλά από τις 14 Ιανουαρίου, που ξεκίνησε τη λειτουργία της.

Όπως ανέφερε η κ. Καρανίκα, το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο όλο αυτό το διάστημα, τόσο από τα παλιά μέλη τους, όσο και από καινούρια, με περίπου 150 μέλη να γράφονται για πρώτη φορά εν μέσω πανδημίας. Μάλιστα μόνο το πρωί της Δευτέρας, που ξεκίνησε το πρόγραμμα της διανομής, είχαν 15 εγγραφές.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα καινούρια βιβλία που έχει αποκτήσει η βιβλιοθήκη, τα οποία υπάρχουν στην ιστοσελίδα τους αλλά και κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έμφαση στα αστυνομικά, μυστηρίου και άλλα.

Ειδικά για τα βιβλία ψυχολογίας για γονείς, στη Σχολή Γονέων που δημιουργούν στη βιβλιοθήκη, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, και δείχνει πως υπάρχει ζήτηση και για πιο εξειδικευμένα βιβλία, ενώ φυσικά πάντα δημοφιλή παραμένουν τα παιδικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.