Ανοιγει ο δρομος της μετεγκαταστασης για το Δ.Π.Θ.

Την Παρασκευή «πέφτουν» οι υπογραφές

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Παιδείας  θα μεταβεί την προσεχή Παρασκευή ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης προκειμένου να παραστεί στην παρουσίαση των πανεπιστημίων που θα δανειοδοτηθούν από το υπουργείο. Η δανειοδότηση αυτή σχετίζεται με την ένταξη του πανεπιστημίου στη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και αφορά τη μετεγκατάσταση όλων των κτιριακών μονάδων που βρίσκονται μέσα στην πόλη στην πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής. Ο κ. Καραμπίνης σε σχετικές του δηλώσεις  εξέφρασε την ετοιμότητα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου για άμεση δημοπράτηση του έργου μετά το πέρας της εκδήλωσης και την εύρεση ανάδοχου μέσα στο 2017, έτσι ώστε το έργο να έχει υλοποιηθεί σε ορίζοντα τριετίας.

Ο πρύτανης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου, που μεταξύ άλλων θα συμβάλλει στη δημόσια διοίκηση, καθώς τα κτίρια που θα απελευθερωθούν μέσα στην πόλη θα παραχωρηθούν σε άλλες υπηρεσίες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όσους συνέβαλλαν στην παρουσίαση ενός άρτιου και πολύ δυνατού όπως ανέφερε έργου, το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει την καθολική χρηματοδότησή του από την Ευρώπη.

Παράλληλα, ο κ. Καραμπίνης μίλησε και για τη μελέτη που ήδη εκπονεί το τμήμα Δασοπονίας και σχετίζεται με την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου της πανεπιστημιούπολης, δηλαδή ένα έργο που θα επιχειρήσει όπως δήλωσε να βρει τη χρηματοδότηση που απαιτεί προκειμένου να  πραγματοποιηθεί στο μέλλον και σκοπό έχει να καταστήσει την πανεπιστημιούπολη ένα ανοιχτό στην τοπική κοινωνία «πάρκο».

Τέλος, ο πρύτανης υπογράμμισε την προσπάθεια που γίνεται, έτσι ώστε τα κτίρια του πανεπιστημίου να είναι όσο το δυνατόν πιο σύγχρονα ενεργειακά και να καταναλώνουν όσο το δυνατόν μικρότερη ποσότητα ενέργειας, καθώς  απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους είναι οι σύγχρονες ενεργειακές υποδομές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.