Aνοιγει η πλατφορμα των ραντεβου εμβολιασμου για την ηλικιακη ομαδα 80-84 ετων

Στις 10 η συνεδρίαση της επιτροπής - Η επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των Πρακτορείων ΟΠΑΠ στην ατζέντα της συζήτησης

Ανοίγει σήμερα στις 18:00 η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι χθες, Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, είχαν εμβολιαστεί 32.701 πολίτες άνω των 85 ετών, 81.000 υγειονομικοί και περισσότεροι από 7.000 στους οίκους ευγηρίας, ενώ έχουν προγραμματιστεί 400.000 ραντεβού για πρώτη και δεύτερη δόση.
 
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο για την εφοδιαστική αλυσίδα Ταξίαρχο Αρίστο Περρή, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει 4 φάσεις, η πρώτη εκ των οποίων αφορά σε 18 νησιά στα οποία υπάρχουν νοσοκομειακές μονάδες, όπου ο εμβολιασμός για τους μόνιμους κατοίκους έχει ξεκινήσει ήδη από τις 11 Ιανουαρίου με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού. Η μεταφορά των εμβολίων γίνεται αεροπορικώς δωρεάν και συνδράμει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και μέσα της ΓΓΠΠ.
 
Η δεύτερη φάση αφορά 12 νησιά που έχουν πληθυσμό άνω των 3.500 κατοίκων. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 28 Ιανουαρίου, με τους μόνιμους κατοίκους άνω των 80 ετών. Η μεταφορά εμβολίων γίνεται και εδώ με αεροπορικά μέσα και θα χρησιμοποιηθούν και ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
 
Η τρίτη φάση αφορά 19 νησιά, τα οποία έχουν πληθυσμό από 1.000 – 3.500 κατοίκους. Η μεταφορά των εμβολίων θα απαιτήσει συνδυασμό μέσων, αεροπορικών και θαλασσίων.
 
Η τέταρτη φάση αφορά νησιά που έχουν πληθυσμό μικρότερο από 1.000 κατοίκους. Ο εμβολισμός θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και τους φορείς ΤΑ. Ο εμβολιασμός του πληθυσμού άνω των 18 ετών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Φεβρουαρίου. Η μεταφορά εμβολίων και υγειονομικού προσωπικού που τυχόν απαιτηθεί θα γίνεται με εναέρια μέσα που διαθέτει το ΓΕΕΘΑ, η ΓΓΠΠ καθώς και σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Η έναρξη γίνεται με το Καστελόριζο, όπου από 27 έως και 30 Ιανουαρίου θα γίνει ο εμβολιασμός στο σύνολο των επιθυμούντων κατοίκων άνω των 18 ετών.

Για τα σχολεία συζητά σήμερα η επιτροπή – Ανοίγουν πρακτορεία ΟΠΑΠ 

Σήμερα Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου στην επιτροπή εμπειρογνώμων αναμένεται να συζητηθεί το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, κ.Νίκου Παπαθανάση στο Open TV ότι θα ζητηθεί να ανοίξουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ και να δοθεί η άδεια στους λαχειοπώλες να βγουν ξανά στους δρόμους.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.