Ανοιχτος τις τεσσερις Κυριακες του Μαρτιου ο αρχαιολογικος των Αβδηρων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης με την οποία γνωστοποιεί ότι ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων, ο οποίος, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού, έχει κλείσει για το κοινό από την 1 Ιανουαρίου, θα ανοίξει για τις τέσσερις Κυριακές του Μαρτίου.
 
Συγκεκριμένα ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι ανοιχτός τις Κυριακές, 5,12,19 και 26 Μαρτίου με ωράριο λειτουργίας από 08.00 μέχρι 15.00.
 
Με τη ρύθμιση αυτή, που ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Εφορεία προσπαθεί να συμβάλει στην καλύτερη γνωριμία των ξένων επισκεπτών με την πατρίδα του Δημόκριτου. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στους εντόπιους κατοίκους, τώρα που ο καιρός βελτιώνεται, να εντάξουν την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο σε μια κυριακάτικη εξόρμησή τους προς το ύπαιθρο.
 
Σημειώνεται ότι στα φυλάκια του αρχαιολογικού μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου υπάρχει ένας αριθμός ενημερωτικών φυλλαδίων για διάφορα μνημεία και αρχαία αντικείμενα τα οποία διανέμονται δωρεάν στους επισκέπτες.
 
Τέλος, στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι κατά την αργία της 25ης Μαρτίου οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία είναι κλειστά. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.