Ανοιχτος στους νεους ο Μοτοσυκλετιστικος Ομιλος Κομοτηνης

Σχέδια για να αναβιώσουν οι Κυκλώπειες Διαδρομές το καλοκαίρι

Μια χρονιά γεμάτη δραστηριότητες, που περιλαμβάνει και την επιστροφή των Κυκλώπειων Διαδρομών, σχεδιάζει ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κομοτηνής, που την Κυριακή 10 Μαρτίου έκοψε την πίτα του στο χώρο του στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κομοτηνής με συμμετοχή μοτοσικλετιστών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ιωάννα Πουρνάρα, αυτές οι εκδηλώσεις βοηθούν να συσφιχθούν οι σχέσεις μεταξύ τους, μιας και το νόημα του να έχει μοτοσικλέτα, είναι να κάνεις όσο πιο πολλά ταξίδια και διαδρομές μπορείς.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1986, και ήταν από τις πρώτες λέσχες που δημιουργήθηκαν στη χώρα. Έκτοτε έχει περάσει από περιόδους ακμής και περιόδους ύφεσης, αλλά αυτό που τους δένει και τους ενώνει όλους, είναι η αγάπη για την μοτοσικλέτα.

Οι καιροί βέβαια έχουν αλλάξει, με κάποια πράγματα που γινόταν με γνώμονα την αγάπη για την μοτοσικλέτα, πλέον να αντιμετωπίζονται διαφορετικά, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε πολλές πόλεις, ακόμα και στην Κομοτηνή που είναι «μικρή», να γίνονται προσπάθειες για δεύτερες λέσχες, ομοσπονδίες κτλ.

Ο ανταγωνισμός βέβαια δεν είναι κακός, τόνισε η κ. Πουρνάρα, όμως σε πόλεις όπως η Κομοτηνή θα είναι δύσκολα να ακμάσουν όλες οι λέσχες.

Την ίδια ώρα το μεγαλύτερο μέρος των μελών τους, όπως σε πολλές λέσχες της χώρας, είναι σε μεγάλη ηλικία, για αυτό και ευελπιστούν να έρθουν σε αυτούς και νέα άτομα, ώστε να υπάρχει μια συνέχεια στο έργο τους.

Το εντευκτήριό τους άλλωστε στο Σταθμό είναι ανοιχτό για όλους, με κάθε Πέμπτη να είναι ημέρα μοτοσικλετιστή, και όσοι έχουν όρεξη και διάθεση μπορούν να τους γνωρίσουν από κοντά.

Τέλος σημείωσε πως στα σχέδιά τους είναι να πραγματοποιήσουν μια έκθεση μοτοσικλέτας τους επόμενους μήνες, να συνεχίσουν τις εκδρομές τους, αλλά και να επαναφέρουν τις Κυκλώπειες Διαδρομές, που έφερναν στην περιοχή μας μοτοσικλετιστές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, με τις συζητήσεις για το τελευταίο να βρίσκονται σε καλό δρόμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.