«Ανοιχτο καλεσμα» σε ολους τους νεους της Κομοτηνης απο το Europe Direct

Για τη δημιουργία γιορτής νεολαίας - Την Τετάρτη 1 Μαρτίου στο Πολυλειτουργικό η «διερευνητική» συνάντηση

Σε ένα ανοιχτό κάλεσμα για συζήτηση καλεί νέους και νέες της Κομοτηνής το Europe Direct, με στόχο να εκφραστούν οι ιδέες και οι επιθυμίες των νέων μέσα από τις οποίες θα καθιερωθεί η δική τους γιορτή. Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη 1 Μαρτίου στις 19:00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο όπου θα κατατεθούν οι προτάσεις σχετικά με τη διάρκεια, το ύφος και το σκοπό της συγκεκριμένης γιορτής, την οποία θα διοργανώνουν από κοινού νέοι από σχολεία, φοιτητές, κοινότητες, φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άτυπες ομάδες. 

Πιο συγκεκριμένα η πρόσκληση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης έχει ως εξής:  

«Το φιλικό, αυτό, ανοιχτό κάλεσμα για συζήτηση, είναι πρωτοβουλία μίας ομάδας ανθρώπων που κινούνται στα μονοπάτια του εθελοντισμού με δραστηριότητες  που αναπτύσσουν στην πόλη της Κομοτηνής. Αυτή τη φορά, το ενδιαφέρον στρέφεται στις επιθυμίες των νέων και στην ανάγκη να τους δοθεί η δυνατότητα να εκφράσουν τις ιδέες τους με στόχο να δημιουργήσουν την δική τους γιορτή.
Μία μεγάλη γιορτή σε ένα πάρκο με φυσική ομορφιά, μέρες Ανοιξιάτικες, ηλιόλουστες και δροσερές, με μουσικές που ξεσηκώνουν, με παραστάσεις που αποθεώνονται, με την  τεχνολογία να συναντά την τέχνη, με την έμπνευση και τη δημιουργία σε πρώτο πλάνο! Θα είναι Φεστιβάλ; Θα είναι Γιορτές Νέων; Πόση διάρκεια θα έχει; Ποιος θα είναι ο στόχος;  Σε όλα αυτά τα ερωτήματα μπορούν να δοθούν απαντήσεις μόνο από τους διοργανωτές. Και οι διοργανωτές θα είναι η νεολαία της Κομοτηνής από σχολεία, φοιτητές,  κοινότητες και φορείς, ΜΚΟ οργανώσεις και άτυπες ομάδες, θα συνεργαστούν και θα αλληλεπιδράσουν!
Η παραπάνω πρωτοβουλία έχει την έμπρακτη στήριξη του Δήμου της Κομοτηνής και της  Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. .

Σε πρώτη φάση,  σας προσκαλούμε όλους την 1η Μαρτίου και ώρα 19:00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο (δίπλα στο ξενοδοχείο Ανατόλια) με σκοπό να συζητηθούν και να κατατεθούν οι πρώτες ιδεες.

Τώρα, ήρθε σειρά των νέων να αποτελέσουν το δημιουργικό δυναμικό που θα δώσει στην πόλη ζωντάνια και παλμό! Γιατί, η  Κομοτηνή, μας έχει αποδείξει ότι κάτι ομαδικό, ευφάνταστο και πρωτοποριακό στηρίζεται συλλογικά από την τοπική κοινωνία!».
 
Info
Για όποια πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Europe Direct Κομοτηνής στο τηλέφωνο 25310 –82051 και στο email [email protected].

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.