Ανοιχτη για νεες κινηματογραφικες παραγωγες η ΑΜΘ

Την αναμόρφωση του Οργανισμού περιμένει η Περιφέρεια για να ολοκληρωθεί η ίδρυση Film Office

Η λειτουργία ενός Film Office στην Περιφέρεια ΑΜΘ, κάτι που είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό, έχει αποκτήσει νέο ενδιαφέρον, λόγω των πρόσφατων γυρισμάτων αμερικανικής ταινίας στη Θεσσαλονίκη, και την λειτουργία του film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Προς το παρόν το γραφείο της περιφέρειάς μας, πρέπει να περιμένει την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του οργανισμού της, παρόλο που , όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αθανάσιος Τσώνης, η ύπαρξη ενός film office, από μόνη της, δεν είναι μονόδρομος για να έρθουν παραγωγές στην περιοχή, ενώ αυτό μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από τη λειτουργία του, όπως και συμβαίνει αυτή την περίοδο. Χαρακτηριστικά ο κ. Τσώνης στάθηκε στο σήριαλ του Μανούσου Μανουσάκη το οποίο γυρίζεται αυτή την περίοδο στην Ξάνθη, αλλά και τα γυρίσματα που ξεκίνησαν ήδη για την ταινία για τους 5 νεομάρτυρες της Σαμοθράκης. Για αυτή μάλιστα γυρίσματα θα γίνουν όχι μόνο στο νησί, αλλά και σε άλλα σημεία της ΑΜΘ, με τα πρώτα να έχουν ξεκινήσει στο Σουφλί.

Συνεχίζονται οι ενέργειες για την λειτουργία του γραφείου

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αφήνουν πίσω τη δημιουργία του γραφείου, το οποίο μπορεί να διευκολύνει και να επιταχύνει τις διαδικασίες. «Το Film Office είναι μια προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει με το Εθνικό Δίκτυο Γραφείων Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών του ΕΚΟΜΕ γιατί έχουμε αντιληφθεί την σημασία που έχει για την εξέλιξη και της εγχώριας παραγωγής αλλά και του τουρισμού» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, εξηγώντας πως η προβολή μιας περιοχής μέσω μιας ταινίας μπορεί να δώσει επιπλέον ώθηση.

Με το γραφείο θα γίνεται διαχείριση των χρηματοδοτικών κινήτρων για να προσελκύσουν ξένους και εγχώριους παραγωγούς, δημιουργώντας μια βάση δεδομένων μέσα στην οποία θα υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό από την περιοχή, για να δουν οι παραγωγοί αν τους ενδιαφέρει να έρθουν σε αυτή για την ταινία.

Πέρα από τις ομορφιές όμως, χρειάζονται και οι υποδομές για την μεταφορά και τη φιλοξενία όλων των συντελεστών, κάτι που επίσης θα καταγράφεται στο Film Office.

Η Περιφέρεια ήρθε από την πρώτη στιγμή σε επαφή με το ΕΚΟΜΕ, δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για τη δημιουργία του γραφείου, και αυτό θα ολοκληρωθεί μετά την τροποποίηση του οργανισμού της Περιφέρειας, ώστε να στελεχωθεί το αυτοτελές γραφείο πιθανότατα στη Δράμα.

Ανοιχτή για νέες παραγωγές η ΑΜΘ

Μέχρι τότε, η περιφέρεια θα συνεχίσει να προσπαθεί να προσελκύσει παραγωγές με κάθε τρόπο, σε συνεργασία με το ΕΚΟΜΕ, και προσπαθούν να διευκολύνουν τις διαδικασίες ώστε να κυλήσει ομαλά η παραγωγή της ταινίας. Αυτό δε, θα βοηθήσει ώστε να προτιμήσουν ξανά την ΑΜΘ για την παραγωγή τους. «Είμαστε ανοιχτοί, πολλές ταινίες έχουν γυριστεί παλιότερα στην περιοχή, και από επαφές που κάνουμε, με σκηνοθέτες και οργανισμούς, προσπαθούμε να φέρουμε οπτικοακουστικές παραγωγές στην περιοχή» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.