Ανοιχτα θα παραμεινουν τα φαρμακεια στη Ροδοπη για Πεμπτη και Παρασκευη

Την απόφαση να μη συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε για την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήρε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ροδόπης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας γιατί στη δεδομένη χρονική περίοδο δεν θα είχε κανένα πρακτικό όφελος αφενός και αφετέρου θα ταλαιπωρούνταν το καταναλωτικό κοινό.

Για «συνέλευση μελέτης της συσχέτισης μεταξύ του οφέλους που θα μπορεί να έχει μια απεργία και του κόστους που θα επιφέρει» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ροδόπης κ. Ηλίας Χαλιγιάννης αναφερόμενος στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας. «Είδαμε ότι η απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε για την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν θα ωφελήσει τον κλάδο, αλλά εν αντιθέσει θα κοστίσει τον πολίτη και έτσι αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε αυτή την απεργιακή κινητοποίηση, αν και υπάρχουν ακόμη θέματα που μας ανησυχούν και μας ταλαιπωρούν. Από τη στιγμή μάλιστα που και ο κ. Λοβέρδος μετά από δύο ημέρες έσπευσε να δημοσιεύσει στην εφημερίδα της κυβερνήσεως το νόμο θεωρούμε ότι η απεργιακή κινητοποίηση έρχεται κατόπιν εορτής και δεν μας εκφράζει».
Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης θα πραγματοποιήσει νέα γενική συνέλευση προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση και αν χρειασθεί θα προβεί σε κινητοποιήσεις.

Καμία εξέλιξη όσον αφορά στα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς

Όσον αφορά στα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς δεν υπήρξε καμία εξέλιξη το τελευταίο διάστημα. Αμφιβολίες στο κατά πόσο θα πάρουν αυτά τα χρήματα εκφράζει ο κ. Χαλιγιάννης γιατί «όπως είναι γνωστό το PSI διαλύει τα ταμεία και ίσως και τα φαρμακεία», γεγονός που καθιστά αβέβαιο το μέλλον.
Ήδη στα φαρμακεία της πόλης έχει αναρτηθεί ανακοίνωση με την οποία οι φαρμακοποιοί ζητούν από τον ασφαλισμένο να τους αφουγκραστεί, αφού έχουν πληρώσει φάρμακα για τα οποία ο ασφαλισμένος πλήρωνε ήδη εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία. «Στην Ελλάδα του σήμερα με τις συνεχείς τιμωρίες των φαρμακοποιών και της κοινωνίας είμαστε ένας κλάδος που δεν αντέχει», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Χαλιγιάννης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.