Ανησυχια για την τοποθετηση κεραιας κινητης τηλεφωνιας σε γειτονια της Κομοτηνης

Συγκέντρωση κατοίκων στο χώρο όπου τοποθετήθηκε και σύντομα θα λειτουργήσει

Την ανησυχία των περίοικων έχει προκαλέσει η εγκατάσταση νέας κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οροφή νεόκτιστου κτιρίου στην περιοχή των οδών Μυσιρλή και Αποστολίδη, που συγκεντρώθηκαν στην συμβολή των οδών για να ενημερωθούν για την εγκατάσταση της.

Η κεραία φέρεται να τοποθετήθηκε τις τελευταίες ημέρες, και σύμφωνα με τους κατοίκους έχει «καμουφλαριστεί» ώστε να μην είναι εμφανής. Για αυτό και αρκετοί από αυτούς, μιας και πρόκειται για μια αρκετά πυκνοκατοικημένη γειτονιά, βρέθηκαν στην περιοχή για να συζητήσουν για το ζήτημα, αλλά και να δουν τι κινήσεις μπορούν να κάνουν.

Μετά από πρόσκληση ενός από τους περίοικους, στο χώρο βρέθηκε δικηγόρος που ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις κινήσεις που είναι διαθέσιμες σε αυτούς, αν επιθυμούν, για το θέμα της τοποθέτησής της σε μια περιοχή με αρκετές οικογένειες και κατοίκους.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως φαίνεται, η κεραία τοποθετήθηκε έχοντας λάβει όλες τις τυπικές άδειες, όμως υπάρχει δυνατότητα, αφού αυτή αρχίσει να λειτουργεί, να υπάρξει προσφυγή, με τον νομοθέτη να έχει θέσει περιορισμούς σε τοποθέτηση κεραιών κοντά σε συγκεκριμένους χώρους, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία, γηροκομεία κ.α.

Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους εξέφρασαν επιφυλάξεις για την τοποθέτηση της κεραίας, είτε λόγω της επιπρόσθετης ακτινοβολίας που υπάρχει, με πολλούς να στέκονται στο γεγονός ότι πρόκειται για νεότερη, και έτσι μη δοκιμασμένη, τεχνολογία, ενώ άλλοι σημείωσαν πως μπορεί η γειτονιά να γίνει λιγότερο ελκυστική για νέους κατοίκους, λόγω των επιφυλάξεων που μπορεί να υπάρχουν από την παρουσία της κεραίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.