Ανησυχια για τα χορτα περιμετρικα απο τα στρατοπεδα της Κομοτηνης

Μετά το συμβάν με τις εκρήξεις στη μονάδα διασποράς της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο

Την ανησυχία τους για την βλάστηση περιμετρικά των στρατοπέδων στην βόρεια πλευρά της Κομοτηνής, εξέφρασαν συμπολίτες προς την εφημερίδα μας, με αφορμή το συμβάν με τις εκρήξεις στη μονάδα διασποράς της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο.

Η ανησυχία, προέρχεται από την εγγύτητα των στρατοπέδων σε κατοικημένες περιοχές, αν και θα πρέπει να τονιστεί πως οι ένοπλες δυνάμεις έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για την αποθήκευση των πυρομαχικών, και δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζητήματα σε αυτό τον τομέα στις μονάδες της Κομοτηνής.

Όμως όπως μετά τη μεγάλη φωτιά στο Μάτι, οι καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες για οικόπεδα αλλά και χωράφια που δεν είχαν κουρευτεί και αποτελούσαν κίνδυνο για την ραγδαία εξάπλωση φωτιάς, έτσι και τώρα, η προσοχή είναι, αναπόφευκτα, μεγαλύτερη.

Η επιτόπια έρευνα δείχνει πως γενικότερα όποια προβλήματα υπάρχουν επικεντρώνονται στα δυτικά όρια του στρατοπέδου Παράσχου, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση στα κεντρικότερα σημεία.

Οι πλευρές του στρατοπέδου Ηλιοπούλου είναι καθαρές τόσο στην περιοχή του ναού της Αγίας Βαρβάρας, όσο και στο δρόμο προς τη Νυμφαία, με το μοναδικό πρόβλημα που ίσως να υπάρχει, να είναι η έντονη βλάστηση στο εγκαταλελειμμένο κτίριο εντός του περιβόλου του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, η οποία όμως φαίνεται να επικεντρώνεται σε πολύ συγκεκριμένα σημεία.

Στο δρόμο της Νυμφαίας, από την πλευρά του στρατοπέδου Παράσχου, είναι και αυτές σχετικά καθαρός, αν και φαίνεται ότι έχει λίγο καιρό να κουρευτεί στα σημεία μετά τις εγκαταστάσεις του υδραγωγείου.

Εκεί που η βλάστηση είναι έντονη, και φτάνει μέχρι τον φράχτη του στρατοπέδου, είναι στη δυτική πλευρά του Στρατοπέδου, τόσο από την πλευρά της πόλης της Κομοτηνής, όσο και στην επαρχιακή οδό που διέρχεται ανάμεσα από το στρατόπεδο και το πεδίο βολής.

Παρόλο που δεν είναι γνωστή η εγγύτητα των περιοχών αυτών με τους χώρους αποθήκευσης πυρομαχικών, και οι εσωτερικοί χώροι του στρατοπέδου, όπως και σε όλα τα στρατόπεδα, μένουν καθαροί, τα πρόσφατα συμβάντα στην Μαγνησία, έχουν προκαλέσει ανησυχία σε κατοίκους της Κομοτηνής, που παρατήρησαν το πρόβλημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.