Ανεξαρτητη Ριζοσπαστικη Παρεμβαση Εκπαιδευτικων ΠΕ Ροδοπης: Κομμενα τηλεφωνα και internet σε σχολεια της Κομοτηνης

Ο δήμος δεν πλήρωσε τους λογαριασμούς σύμφωνα με την συνδικαλιστική παράταξη

Για κομμένα τηλέφωνα και internet σε σχολεία της Κομοτηνής κάνει λόγο η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης σε ανάρτησή της στο facebook και επιρρίπτει ευθύνες στον Δήμο γιατί «μείναν απλήρωτα».

«Οι εκπαιδευτικοί παίρνουν από τα κινητά τους γονείς» επισημαίνει η συνδικαλιστική παράταξη και  προσκαλεί τους αναγνώστες να φανταστούν «τι θα γίνει μόλις καταργηθούν οι σχολικές επιτροπές από τον Ιούλιο».

«Δε φτάνει που η απάντηση στους σοβάδες που πέφτουν είναι να έρθει στα πρόχειρα συνεργείο να τους ρίξει απλά όλους για να μην υπάρξουν ατυχήματα.

Δε φτάνει που δεν έχει γίνει ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολικά κτίρια.

Δε φτάνει που ράμπες ΑΜΕΑ γίνονται parking

Δε φτάνει που αυξάνονται τα προκάτ, σχολικές μονάδες είναι σε νοικιασμένα ακατάλληλα για σχολείο κτίρια και δε βλέπουμε νέο σχολικό κτίριο εδώ και πόσα χρόνια» τονίζει η παράταξη επισημαίνοντας πως η «λίστα ολόκληρη μπορεί να συνεχιστεί με την απαξίωση και εγκατάλειψη των δημόσιων υποδομών. Και εδώ και αλλού».

«Αυτό είναι το σχολείο της αγοράς όλων των διαδοχικών κυβερνήσεων. Υποχρηματοδοτείται συστηματικά από το κεντρικό κράτος, αντιμετωπίζεται ως κόστος που πρέπει να αποφευχθεί από το τοπικό κράτος θεωρείται ήδη επιχείρηση και όχι κοινωνική ανάγκη/υπηρεσία από τον πάροχο τηλεφωνίας που ήταν επίσης δημόσιος κάποτε και έγινε επιχείρηση και για αυτό τολμά να διακόψει την παροχή.

Δεν θα το αφήσουμε έτσι! Υπερασπίζουμε τη δημόσια εκπαίδευση. Τώρα διπλασιασμός των κονδυλίων για σχολική στέγη. Σχολεία ασφαλή για όλα τα παιδιά!» τονίζει η παράταξη κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.