Ανεξαρτητη Κοινωνια Πολιτων: «Ολα εμειναν απλως ευχολογια, οπως ολα οσα δεσμευτηκε οτι “ΘΑ” υλοποιησει η νεα Δημοτικη αρχη»

Συνέχεια αντιπαράθεσης για το ασθενοφόρο στο ΚΥ Σαπών

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την αποχώρηση του ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Σαπών. 

Μετά την απάντηση της κ. Ολυμπίας Λούρμπα, εργαζόμενης στο Κέντρο και δημοτικής συμβούλου της συμπολίτευσης, η δημοτική παράταξη Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών επανέρχεται στο θέμα επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση του Δήμου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της παράταξης της αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

«Η Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών, ως συνδυασμός της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μαρώνειας – Σαπών, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες μας και υπηρετώντας με αποφασιστικότητα την αρχή της γόνιμης αντιπολίτευσης, κάνει γνωστά τα παρακάτω σχετικά με την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Σαπών:

Πριν ένα χρόνο και αμέσως μετά την μετακίνηση του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Κοτσάκη από την Κομοτηνή στο Κέντρο Υγείας Σαπών, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προσπάθεια εμπλουτισμού του Κ.Υ. με ένα ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένου με τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα για την παροχή αναγκαίων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες του Δήμου μας. Το μόνο που απέμενε, ήταν η στελέχωσή του με προσωπικό και η κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ώστε να ξεκινήσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του. Πέρασε ένας χρόνος αδράνειας (και δυστυχώς με κούφιες υποσχέσεις) από την Δημοτική Αρχή, χωρίς να γίνει το παραμικρό. Όταν με ρητή προεκλογική δέσμευση, και κυρίως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, με δέσμευση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, παίρνοντας την ομόφωνη ψήφο όλων των παρατάξεων, εμφάνιζε ως δεδομένη τη στελέχωση του ασθενοφόρου, όπως επίσης και την δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο ΚΥ Σαπών.

Όλα όμως αυτά έμειναν απλώς ευχολόγια, όπως όλα όσα δεσμεύτηκε ότι “ΘΑ” υλοποιήσει η νέα Δημοτική αρχή. Το ασθενοφόρο λοιπόν χάθηκε από το Κ.Υ Σαπών και μαζί η ελπίδα για άμεση παροχή βοήθειας στους δημότες μας, που τόσο ολοφάνερα είχαν ανάγκη.

Κύριο και αποκλειστικό υπεύθυνο για αυτήν την τόσο αρνητική και κακή εξέλιξη θεωρούμε την Διοίκηση του Δήμου αλλά και προσωπικά το Δήμαρχο, γιατί δεν διέθεσε το απαιτούμενο προσωπικό, παρ' όλο που είχε την δυνατότητα να το κάνει, όπως ακριβώς ενήργησε ο Δήμαρχος Ιάσμου, δεδομένου ότι υπήρχε ήδη ένας μόνιμος υπάλληλος (πλήρωμα ασθενοφόρου) στο Κ.Υ. Σαπών.

Οφείλουμε να συγχαρούμε τον κ. Κοτσάκη Δημήτρη καθώς και την διοίκηση του Κ.Υ. Σαπων, για την πολύ σημαντική συμβολή τους στην έλευση του ασθενοφόρου, οφείλουμε όμως να καταδικάσουμε την τραγική αδράνεια και αμέλεια του Δημάρχου, καθώς η στάση του για το συγκεκριμένο θέμα ήταν καταδικαστική για την παραμονή και λειτουργία του ασθενοφόρου». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.