Ανελαβε καθηκοντα στην 29η Μ/Π Ταξιαρχια Πεζικου ο νεος Ταξιαρχος Γεωργιος Χατζηγεωργιου (+Gallery)

Η τελετή παράδοσης παραλαβής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου στην Κομοτηνή, στο Στρατόπεδο «Λοχαγού (ΠΖ) Βίκτωρος Παράσχου» η τελετή παράδοσης παραλαβής της 29ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού «Πόγραδετς» από τον Υποστράτηγο Νικόλαο Νιζάμη στον Ταξίαρχο Γεώργιο Χατζηγεωργίου.
 
Το παρών στην τελετή έδωσαν ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Ζωή Κοσμίδου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, εκπρόσωποι φορέων, σωμάτων ασφαλείας και πολλά στελέχη της Ταξιαρχίας.
 
 

Αποφασιστικότητά έναντι κάθε πιθανού επιβουλέα

 
Ο παραδίδων Υποστράτηγος, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε μετά τις πρόσφατες κρίσεις στο στράτευμα, ανέγνωσε την τελευταία ημερήσια διαταγή του, τονίζοντας πως παραδίδει την διοίκηση της 29ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού ολοκληρώνοντας μια πορεία 35 ετών στις ένοπλες δυνάμεις, έχοντας την τιμή να διοικήσει για ένα έτος την ιστορική αυτή ταξιαρχία, σε ένα ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο της πατρίδας μας.
 
«Το 29ο Σύνταγμα και η μετεξέλιξή του ως 29η Μ/Π Ταξιαρχία είναι καταξιωμένο στην ψυχή και την καρδιά των Κομοτηναίων, ενώ το «ιστάμεθα άγρυπνοι» στο έμβλημά της τονίζει την αποφασιστικότητά της έναντι κάθε πιθανού επιβουλέα στη Θράκη» σημείωσε, τονίζοντας πως στο πλαίσιο της αποστολής της τα μέλη της περπάτησαν σπιθαμή προς σπιθαμή την Ξάνθη και τη Ροδόπη. Εκεί ήρθαν σε επαφή με απλούς ανθρώπους της Θράκης, τόνωσαν το ηθικό τους και ένιωσαν τη συγκίνησή για την παρουσία τους και την αγάπη τους, ενώ τους συμπαραστάθηκαν έμπρακτα μέσω της κοινωνικής προσφοράς, στην οποία έδωσαν έμφαση και δυναμική.
 

Παράλληλα ενεργοποίησαν 4 ελικοδρόμια στα ορεινά εντός ή πλησίον φυλακίων, που πέρα από τις αναγνωρίσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για έκτακτες αεροδιακομιδές, ενώ επέδειξαν μια άνευ προηγουμένου εξωστρέφεια προς όφελος του τοπικού πληθυσμού. Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της μέριμνας του προσωπικού, αναβαθμίστηκαν το σύνολο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, βελτιώθηκε η παροχή υπηρεσιών των στρατιωτικών καταστημάτων και προσεδόθη μια ιδιαίτερα δυναμική σε αυτά προς όφελος και των αποστράτων της Φρουράς.
 
«Η δύσκολη οικονομική συγκυρία»,  σημείωσε ο κ. Νιζάμης, «ουδέποτε αποτέλεσε τροχοπέδη στην προσπάθεια βελτίωσης του επιχειρησιακού επιπέδου της Ταξιαρχίας, αντίθετα αναδειχθήκαμε πιο ισχυροί». Απερχόμενος, τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα και έπλεξε το εγκώμιο του νέου Ταξιάρχου.
 
 

Πρωταρχική η συμβολή της τοπικής κοινωνίας και των αρχών της

 
Από την πλευρά του, ο νέος Ταξίαρχος κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου, τόνισε πως αναλαμβάνει τη διοίκηση της 29ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού, έχοντας πλήρη επίγνωση της τιμής που του έγινε αλλά και των ευθυνών και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή. «Διακατεχόμενος από συναισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνειας, που πηγάζουν από την ιστορία της Ταξιαρχίας, αποτίνω φόρο τιμής στους αθάνατους νεκρούς της και υποκλίνομαι ευλαβικά στις ένδοξες πολεμικές σημαίες της και των μονάδων της» σημείωσε, αναγνωρίζοντας το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι μονάδες της, και αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελέστηκε μέχρι σήμερα, καλώντας όλους να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για τη βελτίωση των μονάδων σε όλους τους τομείς.
 

Οι απειλές που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας είναι διαρκείς και κλιμακώνονται κάθε φορά ανάλογα με τις περιστάσεις, σημείωσε, προειδοποιώντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και παραίνεσε τα στελέχη να φροντίσουν ώστε η 29η Μ/Π Ταξιαρχία Πεζικού να αποτελεί ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα για κάθε επίδοξο επιβουλέα της πατρίδας μας και να γίνεται κάθε μέρα ισχυρότερη.
 
«Στην ευαίσθητη περιοχή που βρισκόμαστε συνυπάρχουν αρμονικά και ειρηνικά Έλληνες διαφόρων θρησκειών, και δεν μπορώ να αγνοήσω τη συμβολή της τοπικής κοινωνίας και των αρχών της στη συνδρομή και τη συνεργασία των οποίων συνεχίζουμε να προσβλέπουμε» ανέφερε, υποσχόμενος να διοικήσει με το παράδειγμα, με δικαιοσύνη και μεγαλοψυχία, μα πάνω από όλα με κορωνίδα των προτεραιοτήτων του το ωραιότερο δημιούργημα, τον άνθρωπο. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.