Αναζωπυρωση της φωτιας στη Γρατινη

Αποχώρησαν τα PZL παρέμεινε το ελικόπτερο

Δυστυχώς σήμερα στις 16.30 είχαμε αναζωπύρωση της φωτιάς βόρεια του οικισμού της Γρατινής, κοντά στο Φράγμα και λίγο αργότερα κατέφθασε ένα ελικόπτερο Erickson και τέσσερα αεροσκάφη PZL. Στη συνέχεια αποχώρησαν τα PZL και παρέμεινε το ελικόπτερο που επιχειρεί μέχρι και αυτή τη στιγμή, συμβάλλοντας καθοριστικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή βρίσκονται πεζοπόρες πυροσβεστικές δυνάμεις που αδυνατούν μέχρι στιγμής να επέμβουν λόγω των πυκνών καπνών και αναμένουν να υποχωρήσουν ώστε να μπορέσουν να επιχειρήσουν. Πρόκειται για τις νεοσύστατες Ειδικές Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ). Επίσης, ο Στρατός έχει φέρει στην περιοχή έναν προωθητή γαιών που δημιουργεί οδούς πρόσβασης για τα πυροσβεστικά οχήματα, ώστε να φτάσουν στην «καρδιά» της πυρκαγιάς, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, ταυτόχρονα διαμορφώνει αντιπυρικές ζώνες.

Να θυμίσουμε ότι χθες το απόγευμα ελήφθη απόφαση εκκένωση για τον οικισμό της  Γρατινής. Στον όλο συντονισμό τόσο κατά τη χθεσινή εκκένωση όσο και σήμερα που κάποιοι παρέμειναν στις οικίες τους, με δική τους ευθύνη, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η Ελληνική Αστυνομία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.