Αναζητα τροπο να προχωρησει η κατασκευη του νεου Νοσοκομειου Κομοτηνης το ΙΣΝ

Την παραχώρηση δύο αγροτεμαχίων για τη δημιουργία εργοταξίου και φυτωρίου ενέκρινε ο Δήμος Κομοτηνής

Σε αναζήτηση τρόπου ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής βρίσκεται το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με συνεχείς επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους.

Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής της Πέμπτης 20 Ιουλίου, κατά την έγκριση της παραχώρησης δύο αγροτεμαχίων στο ΙΣΝ, ώστε να λειτουργήσει εργοτάξιο για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου.

Το Ίδρυμα, μέσω του φορέα «Διεθνής Πρωτοβουλία για την Υγεία», ζήτησε τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης των αγροτεμαχίων για τρία έτη με δυνατότητα ισόχρονης παράτασης, προκειμένου να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει το εργοτάξιο.

Ο Δήμος Κομοτηνής διαθέτει δύο αγροτεμάχια, 118.124,80 τ.μ. και 113.629,50τ.μ. αντίστοιχα, στην κτηματική περιοχή Μελέτης, με την Δημοτική Κοινότητα Μελέτης να έχει γνωμοδοτήσει θετικά ως προς τη δωρεάν παραχώρηση των ανωτέρω αγροτεμαχίων.

Θετική εξέλιξη το αίτημα

Η λειτουργία εργοταξίου του νοσοκομείου Κομοτηνής αποτελεί θετική εξέλιξη, και ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του έργου, σημείωσε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ζητώντας από το Συμβούλιο να το εγκρίνει.

Ενστάσεις διατύπωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Λεβέντης, τονίζοντας πως κινήσεις σαν και αυτές στήριξαν και στηρίζουν την εμπορευματοποίηση της υγείας, ζητώντας να ενημερώσει το σώμα εκπρόσωπος από το ΙΣΝ για την εξέλιξη του ζητήματος, και πώς συνδέεται η παραχώρηση των εκτάσεων με την υλοποίηση του έργου, ενώ μίλησε για προχειρότητα στην εισαγωγή του θέματος στο Συμβούλιο.

Από τη πλευρά του ο κ. Σωτηρακόπουλος ανέφερε πως είναι σημαντικό να δοθεί ο χώρος, και να προχωρήσει το έργο του Νοσοκομείου, θα έπρεπε όμως να υπάρχει πληροφόρηση για την πορεία της κατασκευής.

Σε αναζήτηση τρόπου κατασκευής των νοσοκομείων

Μερικές επιπλέον λεπτομέρειες προσέθεσε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καρασταύρου, που είχε επαφή με το ίδρυμα πριν έρθει το αίτημα προς ψήφιση στο Συμβούλιο, σημείωσε πως φαίνεται ότι τα στελέχη της πρωτοβουλίας αναζητούν τρόπο να προχωρήσει το έργο με ανάδοχο και για τα τρία νοσοκομεία,

Μέσω της παραχώρησης αυτής θα μειώσουν το κόστος για το εργοτάξιο, αλλά και στους χώρους αυτούς θα δημιουργηθεί φυτώριο για τα δέντρα που θα μεταφυτευτούν στο χώρο του Νοσοκομείου.

Όσο για την ενημέρωση, αυτή θα γίνει αφού και το ΙΣΝ καταλήξει στην πορεία που θα ακολουθηθεί για τα έργα, με τη μορφή ημερίδων που έγιναν και παλιότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.