Αναβολη για τη δικη 6 φοιτητων απο την Ξανθη

Αφορούσε στα όσα συνέβησαν στο Τμήμα ΗΜΜΥ το 2016

Αναβολή για τις 7 Νοεμβρίου πήρε η δίκη των 6 φοιτητών που δικάζονται, μετά από καταγγελία έτερου φοιτητή, για τα όσα συνέβησαν στο Τμήμα ΗΜΜΥ του ΔΠΘ την άνοιξη του 2016, όταν υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ φοιτητών που πρόκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και Καθηγητή του Τμήματος, τον οποίο κατηγόρησαν για «πράξεις καθηγητικής αυθαιρεσίας» και ως φορέα εθνικιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών απόψεων που εξέφρασε, σύμφωνα με τους ιδίους, και κατά τη διάρκεια των διαλέξεων.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις αλλά και αντισυγκεντρώσεις υποστηριχτών του καθηγητή, με αποτέλεσμα να γίνει μήνυση προς έξι φοιτητές, που ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στην Κομοτηνή.

Στο προαύλιο του Δικαστικού Μεγάρου βρέθηκαν υποστηρικτές των φοιτητών, μεταξύ των οποίων και μέλη του αυτόνομου Σχήματος Ξάνθης, θεωρώντας πως είναι προφανές ότι τα άτομα που κατηγορούνται επιλέχθηκαν απολύτως στοχευμένα με μοναδικό κριτήριο τη δημόσια συνδικαλιστική και αντιφασιστική τους δράση από τον καθηγητή και τους συν αυτώ παρατρεχάμενους φοιτητές με σκοπό να κατασταλούν οι αγωνιστικές φωνές.

«Δε θα αφήσουμε κανένα μόνο του στην καταστολή. Δε θα κάνουμε τη χάρη σε κράτος και φασίστες να πάψουμε να αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες μας και για αυτά που μας ανήκουν. Κάθε κίνηση καταστολής θα μας βρίσκει απέναντι τους ακόμα πιο ενωμένους, ακόμα πιο αποφασισμένους, ακόμα πιο σίγουρους για το δίκαιο του αγώνα. Στους άνεμους που σπέρνετε θα θερίζετε θύελλες» τόνιζαν στην ανακοίνωσή τους, ενώ έδωσαν εκ νέου ραντεβού στις 7 Νοέμβρη, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.