Αναβιωνουν και φετος τα Χελιδονισματα

Μαθητές θα γεμίσουν και φέτος μουσικές τους δρόμους της πόλης με προορισμό την κεντρική πλατεία

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βυζαντινού Φρουρίου» αναβιώνουν και φέτος το δρώμενο «Χελιδονίσματα», σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑΚ και τη συμμετοχή των σχολείων της Α’/θμιας Εκπ/σης.

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 09:30 π.μ., οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής  θα ξεκινήσουν από το χώρο του σχολείου και θα περιηγηθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, τραγουδώντας τα κάλαντα της Άνοιξης με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο-ΙΚΑ-Περιφέρεια ΑΜΘ-Δημαρχείο-Αντιπεριφέρεια-Ταξιαρχία-Πλ.Αρχ.Χρυσάνθου-Θ.Σοφούλη-οδός Ν. Γρηγορά-οδός Βενιζέλου-Πλατεία Ειρήνης. Στην οδό Ν. Γρηγορά, όπου υπάρχει τμήμα του βυζαντινού φρουρίου, θα γίνει συνάντηση (ώρα 11:00) του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής με δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία και όλοι μαζί θα συνεχίσουν τη διαδρομή με κατάληξη στην πλατεία Ειρήνης.

Στον χώρο της πλατείας θα υπάρχει μικροφωνική εγκατάσταση και ταμπλό, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από εκπαιδευτικούς και μαθητές για τραγούδια, απαγγελίες ποιημάτων και αναγνώσεις κειμένων σχετικών με την άνοιξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.