Αναβαθμιζεται το Κλειστο Γυμναστηριο της Κομοτηνης

Μαζί με άλλες παρεμβάσεις σε υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις έλαβαν την έγκριση χρηματοδότησης από το «Φιλόδημος ΙΙ»

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», δυο προτάσεων που κατέθεσε ο Δήμος Κομοτηνής στην πρόσκληση IV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων». Πρόκειται για τα υποέργα  «Ενεργειακή και Λειτουργική αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου  Κομοτηνής», προϋπολογισμού 925.000, με Φ.Π.Α. 24%  και «Συντήρηση υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής», προϋπολογισμού 786.000 ευρώ, με Φ.Π.Α. 24%. Από το πρόγραμμα θα δοθούν 600.000 ευρώ και στον Δήμο Κομοτηνής αναλογεί το 1.111.000 ευρώ.

Στο πρώτο υποέργο προβλέπονται μεταξύ άλλων: τοποθέτηση θερμοπρόσοψης σε όλη την εξωτερική επιφάνεια της τοιχοποιίας, ανεστραμμένη θερμομόνωση σε όλες τις επίπεδες πλάκες από σκυρόδεμα και αντικατάσταση υπάρχουσας στέγης από φύλλα λαμαρίνας στην κύρια αίθουσα, πάνω από τον αγωνιστικό χώρο,  με νέα στέγη, από θερμομονωτικά πάνελ αλουμινίου.

Στο πλαίσιο του δεύτερου υποέργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις στους οικισμούς: Ν. Σιδηροχωρίου, Θρυλορίου, Υφαντών, Αγ. Θεοδώρων, Κάλχαντος. Οι παρεμβάσεις συντήρησης υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων στους παραπάνω οικισμούς περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: βελτίωση πρόσβασης και συντήρηση κερκίδας θεατών, περιφράξεις αγωνιστικών χώρων, αντικατάσταση προβολέων του αγωνιστικού χώρου, με νέους, τύπου LED, τοποθέτηση ηλιακών θερμοσίφωνων και κλιματιστικών σε αποδυτήρια, επισκευή και υγρομόνωση της πλάκας σε αποδυτήρια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης, βασική προτεραιότητα του Δήμου Κομοτηνής είναι η βελτίωση των συνθηκών άθλησης σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, με γνώμονα τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια αλλά και την αισθητική τους καθώς επίσης η δημιουργία αναβαθμισμένου περιβάλλοντος τόσο για τους αθλούμενους όσο και για τους θεατές. Ο Δήμος επιδιώκει την μέγιστη αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και βρίσκεται διαρκώς σε ετοιμότητα για ένταξη έργων που συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.