Αναβαθμιση των υποδομων υγειας της ΑΜΘ

Σύσκεψη στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Στ. Πλωμαρίτη

Τεχνική συνάντηση για τη διαχείριση του τομεακού προγράμματος του ΕΣΠΑ για την υγεία στην ΑΜΘ έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή, Παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γεώργιου Παυλίδη  και του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης κ. Στρατή Πλωμαρίτη.
 
Η Σύσκεψη αφορούσε την ολοκλήρωση πράξεων και τον προγραμματισμό ενεργειών για την αναβάθμιση των υποδομών υγείας, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020,  αφού προηγήθηκε τεχνική συνάντηση με τους διοικητές των Νοσοκομείων και υπηρεσιακούς παράγοντες.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης  Δημόσιας Υγείας κ. Χρήστος Γάκης, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Ζωή Κοσμίδου, οι διοικητές των Νοσοκομείων: Αλεξανδρούπολης κ. Δ. Αδαμίδης, Κομοτηνής κ. Γ. Φιλιππίδης, Ξάνθης κ. Α. Γερόπουλος, Καβάλας κ. Α. Καρασαββόγλου, Δράμας κ. Ν. Λιάτσης, Εκπρόσωπος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου κ. Α. Τσιαφούλης , ο Πρ. της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης κ. Β. Πιτσινίγκος και ο Γενικός Δ/ντης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ.  Κ. Καλούδης. 

Σχεδιασμός και ιεράρχηση ενεργειών 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα σχεδιασμού και ιεράρχησης των ενεργειών ώστε να προχωρήσουν οι προμήθειες του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση της λειτουργίας των Νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας της ΠΑΜΘ.
 
Έτσι αναλύθηκε ο προγραμματισμός των ενεργειών για υποβολή προτάσεων στα πλαίσια της υπ’αριθμ. 1351/ΑΜΘ 20 πρότασης, με τίτλο Ανάπτυξη/ Αναβάθμιση Υποδομών Υγείας, για ένταξη έργων υγείας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΑΜ-Θ 2014-2020, καθώς και η ολοκλήρωση των Πράξεων ενταγμένων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΜΑ- ΘΡΑ 2007-2013 για την ΠΑΜ-Θ.
 
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά πως «έχουμε δεσμεύσει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΑΜΘ 2014-2020, τα περισσότερα χρήματα από όλες τις Περιφέρειες της χώρας για την Υγεία και θα τα διαθέσουμε όλα προς το σκοπό αυτό. Ευχαριστώ τον κ. Πλωμαρίτη για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας, τους Διοικητές των Νοσοκομείων και τις Τεχνικές Υπηρεσίες καθώς και τη Διαχειριστική Αρχή. Θα προχωρήσουμε στον τομέα της Υγείας με τα γρηγορότερα βήματα».
 
Από την πλευρά του ο κ. Πλωμαρίτης σημείωσε πως η συγκεκριμένη συνάντηση, η οποία γίνεται για το καλό των τοπικών κοινωνιών και των νοσοκομείων, δείχνει την πολύ καλή συνεργασία του έχει η ΥΠΕ με την Περιφέρεια, η οποία έχει διαθέσει ένα πολύ μεγάλο κονδύλιο, ύψους περίπου 35 εκ. ευρώ, για τα θέματα της υγείας.
«Θα προσπαθήσουμε με τη βοήθειά της, και των διοικητών του νοσοκομείου, για το καλύτερο αποτέλεσμα και ελπίζω η αποτίμηση, που θα γίνει στο τέλος του προγράμματος, να είναι θετική» σημείωσε υπενθυμίζοντας πως το ΕΣΠΑ αυτή τη φορά προβλέπει χρήματα για εξοπλισμό στα νοσοκομεία, και έτσι θα τους δοθεί η ευκαιρία να γίνουν παρεμβάσεις, να αγοραστούν μηχανήματα και εξοπλισμός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.