Αναβαθμιση μεσω του LEADER Αλιειας για τα λιμανια Φαναριου και Ιμερου

Δύο προτάσεις θα κατατεθούν από το Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων για εργασίες σε τέσσερα λιμάνια της δικαιοδοσίας του

Την αναβάθμιση μέσω του LEADER Αλιείας τεσσάρων λιμένων στη δικαιοδοσία του, μεταξύ των οποίων και αυτών του Φαναρίου και Ιμέρου, προωθεί το Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων, σε συνεργασία με το Δήμο Αβδήρων.

Πριν από μερικές μέρες το ΔΣ του ταμείου ενέκρινε την υποβολή δύο πράξεων στο πρόγραμμα, και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο για την υλοποίησή τους.

Και οι δύο προτάσεις αφορούν ηλεκτρολογικές-Μηχανολογικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος και στα αλιευτικά καταφύγια Αβδήρων, Φαναρίου, Ίμερου, με την πρώτη να καλύπτει την προμήθεια και εγκατάσταση πυργίσκων παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος σε σκάφη, ενώ η δεύτερη την προμήθεια και εγκατάσταση ιστών φωτισμού και φωτιστικών σωμάτων.

Η πρώτη πρόταση έχει προϋπολογισμό 440.000 ευρώ και η δεύτερη 300.000 ευρώ, με το λιμενικό ταμείο να ελπίζει πως μέσω αυτών θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα κάθε χρήσης σκάφη (αναψυχής, επαγγελματικά – τουριστικά, εμπορικά και αλιευτικά) που ελλιμενίζονται στους χώρους ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ταμείο προχώρησε στην σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης, μιας και ο Δήμος Αβδήρων διαθέτει τις αναγκαίες προϋποθέσεις (τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες, αποφαινόμενα όργανα, αναγκαία στελέχωση κλπ) για την υλοποίηση της.

Για αυτό και ο Δήμος θα αναλάβει να κάνει ότι είναι απαραίτητο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της πράξης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.