Ανασυγκροτηση της Ε.Γ του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδοπης

Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Ροδόπης «Θα επενδύσουμε στη βάση των εργαζομένων, στα σωματεία αλλά και στους κοινωνικούς φορείς της Κομοτηνής προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πιο μαζικό μέτωπο»

Μετά την παραίτηση του κ. Σάββα Κοσκερίδη από τη θέση του Προέδρου, η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης προέβη συνολικά στην ανασυγκρότηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της, όπως προβλέπεται από τον Συνδικαλιστικό Νόμο 1264/82. Έτσι, μετά τις Συνεδριάσεις στις 6-9-2021 και 15-9-21, εξελέγη και συγκροτήθηκε εκ νέου σε Σώμα η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, η σύνθεση της οποίας έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος:  Τριανταφυλλόπουλος Γεώργιος (Αποκεντρωμένη Διοίκηση)
  • Αναπλ. Πρόεδρος: Καρυδόπουλος Γεώργιος (ΕΛΜΕ)
  • Γραμματέας: Μακρυγιάννης Στέφανος (Π/ΘΜΙΑ  ΕΚΠ/ΣΗ)
  • Υπεύθυνος Οικονομικού:  Μάγγας Δημήτριος (ΟΤΑ)
  • Υπεύθυνος Οργανωτικού: Λιουλιάκη Δήμητρα (Π/ΘΜΙΑ  ΕΚΠ/ΣΗ)
  • Μέλη: Κοσκερίδης Σάββας (Π/ΘΜΙΑ  ΕΚΠ/ΣΗ), Μαρέτης Γεώργιος (ΕΛΜΕ), Βουτσελά Αφροδίτη-Βίκη (Π/ΘΜΙΑ  ΕΚΠ/ΣΗ), Λεβέντης Ιωάννης (Δ.Ο.Υ).

Θυμίζουμε ότι η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης πραγματοποιήθηκε στις 24-11-2018 και δεδομένου ότι η θητεία των οργάνων του Ν.Τ., σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας της ΑΔΕΔΥ είναι τριετής, η θητεία της Ε.Γ. ολοκληρώνεται στις 24-11-2021.

Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση για να τηρηθούν οι παραπάνω ημερομηνίες είναι η έγκαιρη εκλογή των νέων αντιπροσώπων από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που συμμετέχουν στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης και εφόσον λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών (πανδημία) υπάρξουν καθυστερήσεις, το Ν.Τ. θα αιτηθεί προς την ΑΔΕΔΥ αντίστοιχη χρονική παράταση της θητείας του.

Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος: «Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία»

Λίγο μετά την ανάδειξή του εκ νέου στη θέση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής για την ατζέντα και τις προκλήσεις του επόμενου διαστήματος για την συνδικαλιστική οργάνωση.  «Οι περίοδοι που ζούμε είναι πάρα πολύ δύσκολοι. Ειδικά αυτό το χρονικό διάστημα που ακούμε για νέο κύμα ανατιμήσεων και όλοι αντιλαμβανόμαστε πως έρχεται νέα λιτότητα στον ελληνικό λαό» επεσήμανε ο κ. Τριανταφυλλόπουος για να συμπληρώσει πως «αυτό το διάστημα είναι πραγματικά πολύ φλέγον για να λυθούν διάφορα προβλήματα». Στην κατεύθυνση αυτή όπως εξήγησε «θα επενδύσουμε στη βάση των εργαζομένων δηλαδή στα σωματεία που αποτελούν την ΑΔΕΔΔΥ αλλά και για μια άλλη φορά θα απευθυνθούμε στους κοινωνικούς φορείς της Κομοτηνής προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πιο μαζικό μέτωπο ώστε να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε, ει δυνατόν,  περισσότερες δυνάμεις για όλες αυτές τις καταστάσεις που ζούμε».

Παράλληλα ο ίδιος αναγνώρισε πως «το πλαίσιο το οποίο έχουμε ζήσει το τελευταίο 2 χρόνια με την πανδημία είναι σίγουρα μια καινούρια παράμετρος, η οποία είναι αρκετά περιοριστική ακόμα και για τις αμφίδρομες αλληλεπιδράσεις» και εξήγησε πως «αυτό το εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση ψηφίζοντας και περνώντας μέτρα με τα οποία αναιρεί κατακτήσεις εργαζομένων επί πολλές δεκαετίες. Δηλαδή είναι μια ευκαιρία ουσιαστικά του κεφαλαίου να ξαναπάρει πίσω ουσιαστικά τα δικαιώματα, που έχει δώσει στους εργαζόμενους. Άρα δημιουργείται ένα νέο πλαίσιο το οποίο δεν είναι εύκολο και ευχάριστο στο οποίο οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν αγώνες για να ανατρέψουν τις καταστάσεις που μας οδηγούν».

«Η αξιολόγηση χρησιμοποιείται τελείως επιφανειακά»

 Μιλώντας ειδικότερα για τον δημόσιο τομέα και τις αντιρρήσεις στις ασκούμενες πολιτικές ο κ. Τριανταφυλλόπουλος αναφέρθηκε στην αξιολόγηση επισημαίνοντας πως είναι ένα θέμα συνεχούς αντιπαράθεσης με οποιαδήποτε κυβέρνηση. «Η αξιολόγηση χρησιμοποιείται τελείως επιφανειακά. Δεν έχει καμία ουσία και πουλάνε στον κόσμο ότι θα λειτουργήσει σαν το μαστίγιο για να δουλέψουν οι δημόσιοι υπάλληλοι» υπογράμμισε ο ίδιος για να φέρει προς επίρρωση του ισχυρισμού του το παράδειγμα των πυροσβεστών και των φετινών καταστροφικών πυρκαγιών. «Ποιος φταίει; Ο κάθε έλληνας πυροσβέστης ή πολιτεία που δεν μεριμνά για να ενισχύει, οργανώνει, να δίνει εξοπλισμό, εκπαιδεύει για να έχει κατάλληλες ειδικότητες έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα;» διερωτήθηκε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, για να εξηγήσει πως «όταν μιλάμε για αξιολόγηση, στόχος μας δεν πρέπει να γίνει ο κάθε εργαζόμενος αλλά το τι κάνει η πολιτεία και σε ποιο πλαίσιο δουλεύει ο κάθε εργαζόμενος».

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης θέλησε να στείλει και το δικό του μήνυμα προς του εργαζόμενους. «Το μήνυμα είναι ότι πρέπει με την συμμετοχή του κάθε εργαζόμενος να διαμορφώσει το μέλλον. Ειδικά στον δημόσια τομέα που αναφερόμαστε εμείς στη διεκδίκηση ενός καλύτερο δημοσίου που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Μόνο όταν λειτουργεί ο κάθε ένας εργαζόμενος και είναι ενημερωμένος και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των αποφάσεων τότε μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι πραγματικά θα υπάρχει διεκδίκηση των αιτημάτων προς τη σωστή κατεύθυνση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.