Αναστολη συμβασεων εργαστηριακων γιατρων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Με επιστολή του προς τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Ιατρικός Σύλλογος Κομοτηνής κάνει γνωστό ότι αναστέλλονται προσωρινά οι συμβάσεις των εργαστηριακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, αρχής γενομένης από τις 1η Απριλίου και μέχρι να τους αποπληρωθούν τα οφειλόμενα από 1-1-2012 αλλά και υπογραμμένη τη σύμβαση με το φορέα με αναδρομική ισχύ από 1-1-2012. Στην επιστολή τονίζονται τα εξής:

«Οι εργαστηριακοί ιατροί του ν. Ροδόπης, επιθυμώντας να συμβάλουμε στην λειτουργία του νέου ασφαλιστικού φορέα, από την έναρξη του 2012 έχουμε υπογράψει δήλωση προσχώρησης στον ΕΟΠΥΥ (σύμφωνα με τις οδηγίες του) εκτελώντας τις απαραίτητες εξετάσεις θεωρώντας ότι η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ είναι αξιόπιστη δηλώνοντας την πρόθεσή της να τακτοποιήσει τις λειτουργικές εκκρεμότητες του ΕΟΠΥΥ και να πετύχει μια σωστή συνεργασία με τους ιατρούς .

Δυστυχώς όμως σήμερα, τρείς μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ δεν υπογράφησαν οι αντίστοιχες συμβάσεις με υπαιτιότητα του οργανισμού, γεγονός που προκαλεί αδυναμία να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το τελευταίο διάστημα οι μονάδες των τέως ΙΚΑ δεν πραγματοποιούν σχεδόν καμία εξέταση, το βάρος αυτό το έχουν επιφορτιστεί τα ιδιωτικά ιατρεία αυξάνοντας το όγκο δουλειάς και άρα μειώνοντας την δυνατότητα μας να αντέξουμε περισσότερο.

Σας ενημερώνουμε, ότι η αβεβαιότητα στο θέμα της σύναψης συμβάσεως εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ & η αδυναμία του να εξοφλήσει πλέον τους πιστωτές του, μας οδηγούν στην αναγκαστική και χωρίς τη βούληση μας απόφαση να αναστείλουμε προσωρινά από 1ης Απριλίου 2012 την εκτέλεση παραπεμπτικών ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ, μέχρι, α) να παραλάβουμε από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. υπογεγραμμένη σύμβαση, με αναδρομική ισχύ από 1-1-2012, και β) Μέχρι να αποπληρωθούμε τα οφειλόμενα από 1-1-2012, επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματος για διεκδίκηση των ήδη εκτελεσθέντων εργαστηριακών εξετάσεων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.