Αναστασιμο το πανδημο ετησιο μνημοσυνο υπερ αναπαυσεως της ψυχης του μακαριστου πρωτοπρεσβυτερου Μιχαηλ Σιριβιανου

—Τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, των Αναργύρων, στην Ποταμιά Ξάνθης

Παρουσία  χορείας «αδελφών και συλλειτουργών»  του και  χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος

Το Σάββατο που μας πέρασε, στις 20 Μαΐου 2023, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού πρωτοπρεσβυτέρου Μιχαήλ Σιριβιανού, πνευματικού Πατέρα εκατοντάδων ορθοδόξων από τη Θράκη, τη Βόρεια Ελλάδα και την απανταχού του κόσμου Ορθοδοξία.

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εκατοντάδες πνευματικά του παιδιά παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, συλλειτουργούντων  του ιερέως  Γαβριήλ  Ζαχαρίου  από την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, των ιερέων Δημοσθένη Μουρατίδη και Βασιλείου Μαυρίδη,  του πατρός Ιακώβου, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίων Κοσμά και Δαμιανού Ποταμιάς, καθώς και του εφημερίου Νέας Κεσσάνης από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, των ιερέων Σταύρου Κολιούση και Γεωργίου Σιαφάκα από την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής,  συμπροσευχομένων  του  πατρός  Νικολάου Κυνηγόπουλου και του πατρός Ιωάννη από  την Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, και με τη συμμετοχή στην ακολουθήσασα επιμνημόσυνη δέηση του  αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Μούκανου και  του πατρός  Ιωάννη Μαρέλη, εφημερίου  του Κουτσού Ξάνθης.

Με το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων μίλησε συγκινημένα για τη μεγάλη πνευματική προσφορά του μακαριστού πατρός Μιχαήλ Σιριβιανού στη Μητρόπολή του, αναφερόμενος στην αγαθή  μνήμη που  κατέλιπε, χαραγμένη θαρρείς σε βράχο, καθώς και στην ευεργετική, για την εκκλησία της Μητροπόλεως Ξάνθης, δημιουργία των κύριων υποδομών της εκκλησίας της Ποταμιάς, απευθύνοντας, σε πρώτο πρόσωπο, στον νυν κάτοικο της επουράνιας του Θεού Βασιλείας Μιχαήλ Σιριβιανό τη φράση: «Σε ευχαριστούμε παπα-Μιχάλη».

Ακολούθησε τρισάγιο στον  χώρο όπου ενταφιάστηκε ο σεπτός ιερέας, έμπροσθεν του Παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής όπου εξομολογούσε, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονος, παρουσία της οικογένειας τού μακαριστού πρωτοπρεσβυτέρου, καθώς και εκατοντάδων πνευματικών του τέκνων.

Περιστοιχιζόμενος από νέους στην πλειοψηφία του ιερείς, ο Σεβασμιώτατος, επιλέγοντας,  τους συνέστησε με αγαπητικό τρόπο να μην είναι «κατσούφηδες», υπενθυμίζοντάς του το λεπτό χιούμορ εν ζωή του Αγίου Παϊσίου, εφόσον για το ορθόδοξο ποίμνιο λειτουργούν ως στυλοβάτες του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.