Αναστασια Τουλακη, 5η επιτυχουσα στη Νομικη Κομοτηνης «Η περιοδος των μηχανογραφικων συνεπεσε με το δημοψηφισμα και τα capital controls, οποτε επαιξε σημαντικο ρολο η οικονομικη κατασταση για να επιλεξω σχολη προτιμησης στην πολη μου»

Φροντιστήριο «Τούλα Σαρρή»

ΠτΘ: Σε ποια σχολή επέτυχες και πώς νιώθεις για αυτήν την επιτυχία;
Α.Τ:
Μπήκα πέμπτη σε σειρά στη Νομική Κομοτηνής. Χάρηκα πολύ αλλά επειδή ήμουν ήδη αρκετά μόρια πιο πάνω και ξέροντας και ότι οι βάσεις θα έπεφταν δεν είχα και πολύ αγωνία επειδή ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι περνάω στη Νομική Κομοτηνής. Χάρηκα που πέρασα σε καλή σειρά.
 
ΠτΘ : Ήταν η πρώτη σου επιλογή ή είχες επιλέξει και τη Νομική Θεσσαλονίκης;
Α.Τ.:
Ήταν η πρώτη πρώτη επιλογή μου!
 
ΠτΘ: Τι σε επηρέασε στο να δηλώσεις αυτή τη σχολή σε αυτήν την πόλη;
Α.Τ.:
Σίγουρα σκέφτηκα την οικονομική κρίση. Η περίοδος που κάναμε τα μηχανογραφικά ήταν ακριβώς πάνω στην περίοδο που συνέβαιναν στη χώρα, το δημοψήφισμα, τα capital controls και όλα αυτά, οπότε σίγουρα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η οικονομική κατάσταση να δηλώσω σχολή προτίμησης πρώτα εδώ στην πόλη μου. 

«Το κυριότερο που θα συμβούλευα τα παιδιά που δίνουν φέτος Πανελλαδικές, είναι να μην έχουν άγχος και να κάνουν την προσπάθειά τους για να επιτύχουν»

ΠτΘ: Θέλεις να μου μιλήσεις συνοπτικά για την εμπειρία των πανελλαδικών εξετάσεων;
Α.Τ.:
Ήταν μια δύσκολη χρονιά, πολύ διάβασμα, πολύ κούραση. Άγχος ευτυχώς δεν είχα, ούτε όταν έγραφα ούτε όταν διάβαζα, κατάφερα και το απέβαλα και αυτό με βοήθησε να πάω καλά. Αυτό είναι και το κυριότερο που θα συμβούλευα τα παιδιά που δίνουν φέτος Πανελλαδικές, να μην έχουν άγχος και να κάνουν την προσπάθειά τους για να επιτύχουν. Βγήκα ελάχιστα μέσα στη χρονιά, νομίζω δυο τρεις φορές βγήκα συνολικά. Δεν προλάβαινα, από τον Φεβρουάριο που έμπαινα στην τελική ευθεία δεν βγήκα ξανά καθόλου μέχρι το τέλος των Πανελλαδικών.
 
ΠτΘ: Πώς βλέπεις, λοιπόν, τα πράγματα από εδώ και πέρα, πόσω μάλλον για εσένα που θα είσαι στην πόλη σου;
Α.Τ.:
Θα έχω πολύ πιο ελεύθερο χρόνο από τη χρονιά που πέρασε, θα μπορώ να κάνω πράγματα που δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω προηγουμένως. Θα μπορώ να βγαίνω και ελπίζω να περάσω καλά και στην Κομοτηνή που είναι η πόλη μου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.