Ανασες δημιουργικοτητας σε συνθηκες «ασφυξιας»

Με θέατρο, ποιήματα και τραγούδια αποχαιρέτησαν μια ακόμα χρονιά ανεκπλήρωτων υποσχέσεων οι μαθητές του Μάστανλη - Υπερδιπλάσιο αριθμό μαθητών φιλοξενεί το σχολείο σε σχέση με την κτιριακή του υποδομή

Με θεατρικά δρώμενα, ποιήματα και τραγούδια αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά 2015-2016 οι μαθητές και οι μαθήτριες του μειονοτικού δημοτικού σχολείου Μάστανλη Κομοτηνής. Για πρώτη φορά, η καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου φιλοξενήθηκε σε χώρο μακριά από τις εγκαταστάσεις του, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου της πόλης. Σχεδόν το σύνολό τους οι μαθητές του σχολείου, περίπου 140 στον αριθμό, έλαβαν ενεργά μέρος στην πανηγυρική γιορτή λήξης της σχολικής περιόδου, παρουσιάζοντας σε γονείς, συγγενείς και φίλους τους ένα δείγμα από τη σημαντική δουλειά που έκαναν, με την υποστήριξη των δασκάλων τους, στη διάρκεια της χρονιάς που σε λίγο εκπνέει.
 
Οι αξιέπαινη αυτή δουλειά αποκτά μεγαλύτερο βάρος και αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι προετοιμάστηκε σε συνθήκες «ασφυξίας», σε ένα σχολείο όπου «στοιβάζεται» υπερδιπλάσιος αριθμός μαθητών σε σχέση με τον αριθμό για τον οποίο προορίζεται η κτιριακή υποδομή του. «Το σχολείο μας δεν είναι για 140 παιδιά, λογικά πρέπει να είναι 60-70, ούτε καν τα μισά…», αναγνώρισε ο διευθυντής του, κ. Μεχμέτ Χασεκή. «Κάθε χρόνο ακούγονται διάφορα πράγματα, αλλά δε γίνεται τίποτα», προσέθεσε με παράπονο, αναφερόμενος προφανώς στις πολλάκις διατυπωθείσες υποσχέσεις περί ανέγερσης νέου σχολείου στη γειτονιά Χάρμανλικ, που θα εξομάλυνε την κατάσταση- υποσχέσεις όμως που δυστυχώς παραμένουν ανεκπλήρωτες και συντηρούν τις συνθήκες «ασφυξίας» στο δημοτικό σχολείο Μάστανλη.
 
Σε πείσμα, όμως, αυτής της ζοφερής κατάστασης που είναι αναγκασμένοι να υπομένουν, οι μαθητές και οι 14 εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν συνολικά στο σχολείο, έβγαλαν τον πιο δημιουργικό εαυτό τους, υλοποιώντας διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, στη διάρκεια και της φετινής σχολικής χρονιάς και κατάφεραν, μετατρέποντας το μειονέκτημά τους σε πλεονέκτημα, να συνεργαστούν άψογα για παρουσιάσουν ένα σύνθετο και απαιτητικό πρόγραμμα στη σκηνή του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου. Η υποδιευθύντρια του Σχολείου, κ. Ασπασία Παπαμίχου, έκανε λόγο για ένα πρωτόγνωρο από άποψη οργανωτική εγχείρημα, και έσπευσε να τονίσει ότι για την επιτυχία του εργάστηκαν αφανώς πολλοί άνθρωποι, ενώ σημαντική συμβολή αναγνώρισε στους γονείς των παιδιών. Οι τελευταίοι μάλλον δικαιώθηκαν για αυτήν την συμβολή τους από το θέαμα που τους προσέφεραν οι νεαροί μαθητές.
 
Συνοπτικά το πρόγραμμα της σχολικής γιορτής περιλάμβανε τα εξής:
 
α) Το θεατρικό «Περσέας και Μέδουσα» από μαθητές της Γ’ τάξης
β)Το θεατρικό «Το πιο γλυκό ψωμί» από μαθητές της Ε2 τάξης
γ) Το θεατρικό «Η κυρία ανακύκλωση» από μαθητές της Β’ τάξης
δ) Το θεατρικό «Πρόσφυγες» από μαθητές της Ε1 τάξης
ε) Το θεατρικό «Μια αστεία ιστορία» από μαθητές της Β’ τάξης
στ) Ποιήματα από μαθητές της Α΄ τάξης
ζ) Σκετσάκι και ποιήματα από μαθητές της Β’ τάξης
η) Το θεατρικό «Αναμνήσεις μιας χρονιάς» από μαθητές της Στ’ τάξης
θ) Το τραγούδι «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια» από μαθητές της Στ’ τάξης, και
ι) Διάφορα τραγούδια από μαθητές της Δ’ τάξης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.