Αναρτηθηκαν οι προσωρινοι πινακες για την προσληψη ιεροδιδασκαλων

Μέχρι τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου οι ενστάσεις

123 είναι συνολικά τα ονόματα των υποψήφιων ιεροδιδασκάλων που βρίσκονται στους προσωρινούς πίνακες που συνέταξαν οι τρεις πενταμελείς επιτροπές των οικείων Μουφτειών της Θράκης μετά την εξέταση των δικαιολογητικών των υποψηφίων. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τους προσωρινούς πίνακες, οι οποίοι αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜΘ, 31 είναι οι υποψήφιοι ιεροδιδάσκαλοι στη Μουφτεία Ξάνθης, 22 στη Μουφτεία Διδυμοτείχου και 70 στη Μουφτεία Κομοτηνής. Επόμενο στάδιο στη διαδικασία της επιλογής είναι αυτή των ενστάσεων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 15.00 με τους υποψηφίους που έχουν καταθέσει αίτηση, σε περίπτωση που διαπιστώσουν λάθη ή παραλείψεις, να μπορούν να υποβάλλουν ένσταση κατά του πίνακα στις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες και διαβιβάζουν τις ενστάσεις στις οικίες επιτροπές επιλογής των Μουφτειών.
 
Να θυμίσουμε ότι μετά και την ολοκλήρωση της φάσης των ενστάσεων η επιτροπή επιλογής ιεροδιδασκάλων καταρτίζει τους πίνακες των υποψηφίων Ιεροδιδασκάλων που έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στη διαδικασία της συνέντευξης ώστε να προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας εννέα μηνών σε μία από τις 120 θέσεις ιεροδιδασκάλων (60 για τη Μουφτεία Κομοτηνής, 40 για τη Μουφτεία Ξάνθης και 20 για τη Μουφτεία Διδυμοτειχου) που θα κληθούν να διδάξουν το Κοράνι στα Tεμένη της Θράκης ή εφόσον το επιθυμούν και προκύψει σχετική ανάγκη και σε Δημόσια Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θράκης, σε μαθητές μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των θρησκευτικών, κατόπιν σχετικής απόφασης του αρμοδίου κατά περίπτωση Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Πώς θα γίνει η συνέντευξη των υποψηφίων 

Για την όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη και δικαιότερη αξιολόγηση των υποψηφίων ακολουθείται η εξής διαδικασία από την επιτροπή επιλογής ιεροδιδασκάλων:
 
Α) Η αξιολόγηση αφορά τρία διαφορετικά πεδία: 1. Θεολογικές γνώσεις, 2. Παιδαγωγικές γνώσεις, 3. Προσωπικότητα-Εμπειρία-Προϋπηρεσία-Ήθος
Β) Κάθε πεδίο βαθμολογείται από κάθε μέλος της οικείας Επιτροπής με κλίμακα από μηδέν (0) έως είκοσι (20), με βάση το δέκα (10). Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον τη βάση και στα τρία ανωτέρω αναφερόμενα διαφορετικά πεδία. Σε αντίθετη περίπτωση απορρίπτονται.
Γ) Κάθε μέλος της οικείας Επιτροπής απευθύνει μία τουλάχιστον ερώτηση στον υποψήφιο Ιεροδιδάσκαλο, ανάλογα με τις σπουδές και το επιστημονικό του υπόβαθρο και πιο συγκεκριμένα ερωτήσεις θεολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, ερωτήσεις που αφορούν στη δομή και σύνταξη της Αραβικής γλώσσας, την απαγγελία και τον τρόπο διενέργειας των καθημερινών αλλά και ειδικών προσευχών, ερωτήσεις που περικλείουν την Ισλαμική ιστορία και το Ισλαμικό δίκαιο και τέλος ερωτήσεις που αφορούν τον τρόπο τέλεσης ιεροπραξιών, όπως του γάμου και της κηδείας. Επιπλέον, ερωτήσεις παιδαγωγικού περιεχομένου, καθώς και ερωτήσεις σχετικά με την προϋπηρεσία και την εμπειρία του υποψηφίου. Τα ανωτέρω είναι ενδεικτικά και σε καμία περίπτωση δεν περιορίζουν τα μέλη της Επιτροπής να απευθύνουν οποιαδήποτε ερώτηση επιθυμούν στον συνεντευξιαζόμενο.
Δ) Κάθε υποψήφιος Ιεροδιδάσκαλος είναι υποχρεωμένος να αναγνώσει ή να απαγγείλει ένα ή και περισσότερα εδάφια από το Ιερό Κοράνι, που θα του υποδείξουν τα μέλη της Επιτροπής.
Μετά τις κρίσεις των συνεντεύξεων έπεται η κατάρτιση πινάκων κατάταξης των υποψηφίων προς πρόσληψη και ακολουθεί δεύτερη φάση ενστάσεων, μέσα σε προθεσμία 5 ημερών από την ανάρτηση τους. 

Ακολουθεί αναλυτικά ο προσωρινός πίνακας με τα ονόματα των υποψηφίων στη Μουφτεία Κομοτηνής:

 

A/A ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ
1 ΑΪΑΖ ΖΕΪΝΕΠ ΑΧΜΕΤ
2 ΑΪΑΖ ΜΠΟΥΣΡΑ ΑΧΜΕΤ
3 ΑΛΑΤΖΑ ΑΔΝΑΝ ΧΑΣΑΝ
4 ΑΛΗ ΑΜΕΤ ΡΙΤΒΑΝ ΜΕΜΕΤ
5 ΑΛΗ ΕΦΡΑΗΜ ΑΛΗ
6 ΑΛΗ ΖΕΧΡΑ ΑΜΕΤ ΡΙΤΒΑΝ
7 ΑΛΗ ΜΕΜΕΤ – ΜΕΣΟΥΤ ΑΜΕΤ – ΡΙΤΒΑΝ
8 ΑΛΗ ΧΑΤΙΤΖΕ ΙΜΠΡΑΗΜ
9 ΑΜΕΤ ΣΕΛΑΕΤΗΝ ΧΟΥΣΕΪΝ
10 ΑΜΕΤ ΧΑΣΑΝ ΑΜΕΤ
11 ΑΜΕΤ ΑΛΗ ΑΠΤΟΥΛΑ ΜΕΜΕΤ
12 ΑΣΗΜ ΙΜΠΡΑΗΜ ΕΦΡΑΗΜ
13 ΔΕΔΕ ΑΧΜΕΤ ΧΑΚΗ
14 ΔΕΛΗ ΑΜΕΤ ΑΪΤΕΝ ΧΑΜΔΗ
15 ΔΕΡΒΙΣ ΧΑΛΙΜΕ ΑΧΜΕΤ
16 ΔΕΡΒΙΣ ΜΟΥΖΕΪΕΝ ΑΧΜΕΤ
17 ΕΜΙΝ ΝΑΖΗΦ ΡΙΤΒΑΝ ΓΙΟΥΣΟΥΦ
18 ΗΛΙΑΣ ΧΟΥΣΕΪΝ ΜΕΜΕΤ
19 ΙΜΑΜ ΣΟΥΜΕΓΙΑ ΡΟΣΟΗ
20 ΙΣΜΑΗΛ ΠΕΡΒΙΝ ΜΕΜΕΤ
21 ΚΑΛΗΝ ΣΑΛΗ ΑΙΣΕ ΣΑΜΠΡΗ
22 ΚΑΛΗΝ ΣΑΛΗ ΙΣΧΑΚ ΣΑΜΠΡΗ
23 ΚΑΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΜΕΧΜΕΤ ΡΕΤΖΕΠ
24 ΚΑΣΑΙΚΑ ΑΛΗ ΜΟΥΣΤΑΦΑ
25 ΚΕΛΕΣ ΜΕΜΕΤ ΑΜΕΤ ΜΕΜΕΤ
26 ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ ΣΟΥΚΡΗ ΝΙΑΖΗ
27 ΜΑΧΜΟΥΤ ΠΑΣΑ ΧΑΣΑΝ ΧΟΥΣΕΪΝ
28 ΜΕΜΕΤ ΑΠΤΟΥΛΑΧ ΜΟΥΣΤΑΦΑ
29 ΜΕΜΕΤ ΓΙΑΚΟΥΠ ΜΟΥΣΤΑΦΑ
30 ΜΕΜΕΤ ΙΜΠΡΑΧΗΜ ΧΑΣΑΝ
31 ΜΕΜΕΤ ΙΣΜΑΗΛ ΑΧΜΕΤ
32 ΜΕΜΕΤ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΓΙΑΚΟΥΠ
33 ΜΕΧΜΕΤ ΣΕΔΑΤ ΙΣΜΑΗΛ
34 ΜΕΧΜΕΤ ΣΕΛΔΑ ΜΕΜΕΤ
35 ΜΕΧΜΕΤ ΣΑΜΠΡΙΕ ΜΕΜΕΤ
36 ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΖΔΑΤ ΜΟΥΣΤΑΦΑ
37 ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΠΑΣ ΑΜΠΤΟΥΡΡΑΧΜΑΝ ΤΖΕΜΗΛ
38 ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΠΑΣ ΑΠΔΟΥΛΚΕΡΗΜ ΜΕΜΕΤ
39 ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΠΑΣ ΙΜΠΡΑΗΜ ΜΕΜΕΤ
40 ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΠΑΣ ΙΣΜΑΗΛ ΜΕΜΕΤ
41 ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΠΑΣ ΜΕΜΕΤ ΑΧΜΕΤ
42 ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΤΖΕΜΗΛ
43 ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΟΓΛΟΥ ΕΜΙΝΕ ΑΧΜΕΤ
44 ΝΙΖΑΜ ΑΧΜΕΤ ΣΑΜΠΡΗ
45 ΝΙΖΑΜ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΧΟΥΣΕΪΝ
46 ΝΤΕΝΤΕ ΜΕΧΜΕΤ ΑΜΕΤ
47 ΡΑΜΑΔΑΝ ΧΟΥΣΕΪΝ ΧΑΚΗ
48 ΣΑΚΑΛΗ ΑΧΜΕΤ ΝΙΑΖΗ ΤΕΦΗΚ
49 ΣΑΚΗΡ ΣΕΔΑΤ ΣΕΜΠΑΪΤΗΝ
50 ΣΑΛΗ ΚΕΝΑΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ
51 ΣΑΛΗ ΣΙΝΑΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ
52 ΣΑΛΗ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΡΙΤΒΑΝ
53 ΣΑΡ – ΧΑΣΑΝ ΑΛΗ ΑΜΕΤ
54 ΣΕΜΕΡΤΖΗ ΣΑΜΠΡΗ ΑΚΗΦ
55 ΣΕΡΙΦ ΡΕΤΖΕΠ ΜΕΧΜΕΤ
56 ΣΕΡΙΦ – ΔΑΜΑΔΟΓΛΟΥ ΑΪΝΤΕΝ ΜΕΜΕΤ
57 ΣΟΛΑΚ ΣΑΚΗΡ ΑΧΜΕΤ ΧΑΣΑΝ
58 ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΛΟΥΤΦΗ ΧΑΚΗ
59 ΤΑΣΚΗΝ ΜΕΜΕΤ ΧΑΣΑΝ
60 ΤΑΧΣΙΝ ΤΖΑΪΤ ΙΣΜΑΗΛ
61 ΤΟΠΑΛ ΑΜΕΤΟΓΛΟΥ ΑΧΜΕΤ ΜΟΥΣΤΑΦΑ
62 ΤΣΟΛΑΚ ΖΕΚΗ ΜΕΜΕΤ
63 ΤΣΟΛΑΚ ΑΜΕΤ ΑΪΣΕ ΧΟΥΣΕΪΝ
64 ΧΑΚΣΕΒΕΡ ΕΣΡΑ ΧΑΚΗ
65 ΧΑΛΗΛ ΣΙΜΠΕΛ ΜΟΥΣΤΑΦΑ
66 ΧΑΛΗΛ – ΙΜΠΡΑΜ ΦΑΤΜΕ ΧΑΪΡΕΤΗΝ
67 ΧΑΤΖΗ ΓΙΑΚΟΥΠ ΣΑΜΠΑΝ ΧΟΥΣΕΪΝ ΑΧΜΕΤ
68 ΧΑΤΙΠ ΙΣΜΑΗΛ ΙΜΠΡΑΜ ΜΕΜΕΤ
69 ΧΙΛΙΚ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΧΑΣΑΝ
70 ΧΟΥΣΕΪΝ ΑΧΜΕΤ ΧΑΣΗΜ

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.