Αναρτηθηκαν οι οριστικοι πινακες του προγραμματος φιλοξενιας παιδιων σε παιδικους σταθμους μεσω ΕΣΠΑ

Έως 18 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στις δομές για τους ωφελούμενους

Το πρωί της Δευτέρας ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα μοριοδότησης για τη φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω σχετικού προγράμματος ΕΣΠΑ με τους οριστικούς πίνακες να είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). 

Να σημειωθεί ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων στους πίνακες δεν εμφανίζονται το ονοματεπώνυμο του γονέα και των παιδιών, αλλά ειδικοί κωδικοί αριθμοί που έχουν δοθεί από την ΕΕΤΑ.
 
Έτσι οι μητέρες που βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες ωφελούμενων του προγράμματος ήδη από χθες και μέχρι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου έχουν τη δυνατότητα να εγγράφουν τα παιδιά τους στις δομές όπου τοποθετούνται. Οι ωφελούμενες με την εγγραφή του τέκνου τους θα παραλαμβάνουν από τη Δομή, το πρωτότυπο της «Εντολής Τοποθέτησης» και θα υπογράφουν το «Συνοδευτικό Έντυπο Εντολών Τοποθέτησης (Παρουσιολόγιο)» του μηνός Σεπτεμβρίου 2015.
 
Σε περίπτωση παρέλευσης της προθεσμίας εγγραφής χωρίς οι ωφελούμενες μητέρες να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες εγγραφής τότε τη θέση τους καταλαμβάνουν υποψήφιες από τους οριστικούς πίνακες επιλαχουσών μητέρων. Η τοποθέτηση των επιλαχουσών μητέρων, εφόσον προκύψει θέση, γίνεται μόνο από την ΕΕΤΑΑ σε συνεργασία με τη μητέρα και τη δομή που επιθυμεί να τοποθετηθεί το τέκνο της.
 
Για το νομό Ροδόπης τα τέκνα που θα ωφεληθούν φέτος από το πρόγραμμα ανέρχονται σε 714, λιγότερα κατά 28 παιδία σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με τα σχετικά στατιστικά στοιχεία που ανήρτησε η ΕΕΤΑΑ. Σε ό, τι έχει να κάνει με τον αριθμό των ωφελούμενων και εκεί παρουσιάζεται μείωση με την περσινή χρονιά, αφού 582 μητέρες εντάχθηκαν φέτος στους οριστικούς πίνακες της Ροδόπης σε σχέση με  τις 638 του 2014. Τέλος να σημειωθεί ότι για το νομό μας, 205 είναι ενταγμένοι στους πίνακες επιλαχουσών ενώ σε 55 ανέρχονται οι αιτήσεις που απορρίφτηκαν.
 
Info
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: www.eetaa.gr ώστε να δουν την τύχη της αίτησής τους και τους οριστικούς πίνακες μέσω της ειδικής εφαρμογής της ΕΕΤΑΑ. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.