Αναρριχητες για μια μερα μαθητες της Κομοτηνης

Σε αναρριχητική πίστα μετέτρεψαν την αυλή της Τσανάκλειου μέλη του ΕΟΣ Κομοτηνής

Σε μια μικρή αναρριχητική πίστα μετατράπηκε το πρωί της Πέμπτης 2 Ιουνίου η αυλή της Τσανάκλειου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, από τα μέλη του τμήματος αναρρίχησης του ΕΟΣ Κομοτηνής.

Με τις εκπαιδευτικές δράσεις σιγά σιγά να ολοκληρώνονται, τα μέλη του Συλλόγου, που πραγματοποιούσαν ενημέρωση στους μαθητές όλη την προηγούμενη περίοδο, έστησαν δύο μικρές αναρριχητικές πλατφόρμες, τις οποίες, υπό την αυστηρή επίβλεψή τους και όλα τα μέτρα προστασίας, «σκαρφάλωσαν» οι μικροί μαθητές, παίρνοντας μια πρώτη γεύση από το άθλημα.

Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, σημείωσε ο κ. Αρχοντής Εξακοΐδης, υπεύθυνος της αναρριχητικής πίστας του ΕΟΣ Κομοτηνής, ώστε να κάνουν μια εισαγωγή στην αναρρίχηση στα παιδιά, παρουσιάζοντάς τους και τα υλικά που χρησιμοποιούν στις αναβάσεις τους.

«Μας ενδιαφέρει να αναπτυχθεί γενικότερα το άθλημα» ανέφερε, ιδιαίτερα με την ευκαιρία της φιλοξενίας του Πανελλήνιου Κυπέλλου Αναρρίχησης στις 25-26 Ιουνίου, ώστε να συμμετάσχουν ακόμα περισσότερα παιδιά.

Το Κύπελλο θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του γυμναστηρίου του 1ου ΓΕΛ, και φέτος, με την ευκαιρία των 40 ετών του συλλόγου, θα έχουν και επιπλέον δράσεις, με δραστηριότητες για παιδιά, ώστε να απασχολούνται και τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από τη δράση, και ελπίζει πως από τη νέα χρονιά, όταν και τα πράγματα θα είναι πιο κανονικά, και τα τμήματα θα έχουν περισσότερα παιδιά αλλά και το ενδιαφέρον θα είναι αυξημένο.

Ελπίδες να προχωρήσει η αναρριχητική πίστα στο Πανθρακικό

Ο κ. Εξακοΐδης, ερωτηθείς για το θέμα της δημιουργίας αναρριχητικής πίστας στο Πανθρακικό Στάδιο, που έχει εξαγγελθεί τόσο από τη διοίκησή του όσο και από το Υπουργείο, σημείωσε πως εντός του καλοκαιρινού περιμένουν να υπάρξει μια πιο επίσημη ανακοίνωση, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή της.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και ενθουσιασμένοι για αυτή την εξέλιξη, γιατί είναι κάτι που λείπει από όλη την Ελλάδα, και έτσι στην Κομοτηνή θα είναι η πρώτη που θα κατασκευαστεί σε όλη την Ελλάδα, διεθνών προδιαγραφών, και ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε μεγάλες οργανώσεις» τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.