Αναρπαστες οι νεες αφιξεις τιτλων στη Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης

Συνεχίζεται η ενίσχυση με νέα βιβλία, κυρίως στο παιδικό και το εφηβικό τμήμα

Με την έλευση του φθινοπώρου, και τη λειτουργία των σχολείων, αυξήθηκε και το ενδιαφέρον για το δανεισμό βιβλίων στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, που συνεχίζει να ενισχύει τη Συλλογή της.

Έτσι αυτές τις μέρες παραλήφθηκαν περίπου 350 τίτλοι, ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, με μεγάλο αριθμό τους να κατευθύνονται στο παιδικό και το εφηβικό τμήμα, τα οποία βλέπουν μεγάλο ενδιαφέρον, σύμφωνα με την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κ. Αθανασία Καρανίκα.

Η επιλογή των βιβλίων γίνονται με βάση τις βραχείες λίστες που βγαίνουν, τις προτάσεις εκδοτικών οίκων, τις κριτικές.

Ήδη τα βιβλία έχουν μπει στα ράφια, και έχουν ήδη αρχίσουν να δίνονται στα μέλη της βιβλιοθήκης, με μεγάλη κινητικότητα, μιας και κάθε φορά που γίνεται προσθήκη νέων βιβλίων το ενδιαφέρον των μελών αυξάνεται σημαντικά.

Όπως τόνισε, αυτή την εποχή ο δανεισμός σε όλους τους τίτλους, αλλά κυρίως στους παιδικούς, έχει ανέβει σημαντικά, και πλέον επειδή ο κόσμος μαζεύεται μετά το καλοκαίρι, θέλει να διαβάσει.

Η συλλογή της βιβλιοθήκης ανανεώνεται σταδιακά, δύο φορές το χρόνο, με την επόμενη ανανέωση να γίνεται προς το τέλος του χρόνου, μιας και λίγο πριν τα Χριστούγεννα βγαίνουν αρκετοί καινούριοι τίτλοι.

«Ο κόσμος προτιμά πάρα πολύ τα καινούρια βιβλία, ιδιαίτερα τώρα που έχει ανέβει η τιμή του βιβλίου» σημείωσε, μια άνοδος που επηρέασε και την προμήθεια της Βιβλιοθήκης, γιατί με το ποσό που είχε προϋπολογιστεί, παρόμοιο με την προηγούμενη χρονιά, κατάφεραν να αγοράσουν λιγότερους τίτλους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η βιβλιοθήκη συνεχίζει να δέχεται πάρα πολλά βιβλία από αναγνώστες, που δεν τα διαβάζουν πια, και πολλές φορές είναι προσεγμένες εκδόσεις και νέα βιβλία, που μπορούν να διατεθούν στο ευρύτερο κοινό.

Στην λειτουργία της βιβλιοθήκης έχει βοηθήσει και η λειτουργία της ηλεκτρονικής δυνατότητας κράτησης βιβλίου, οι οποίες συνεχίζονται ανελλιπώς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.