Αναπτυξιακο Οργανισμο θελει να δημιουργησει και η Περιφερεια ΑΜΘ

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κινήσεις, σύμφωνα με την απάντηση του Περιφερειάρχη σε επερώτηση του Χ. Χατζηπέμου

Να προχωρήσει στη δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού, όπως έχουν ήδη κάνει Δήμοι της Περιοχής μας, με πρόσφατο παράδειγμα τον μετασχηματισμό της Κ. Καραθεοδωρή, θέλει η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Αυτό σημείωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, απαντώντας σε επερώτηση του  Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χρήστου Χατζηπέμου για το θέμα.

Ο κ. Χατζηπέμου, στην επερώτησή του, τόνισε πως πολλές περιφέρειες αλλά κα Δήμοι, εκμεταλλευόμενοι το θεσμικό πλαίσιο, έχουν προχωρήσει στη σύσταση αναπτυξιακών οργανισμών κυρίως για την σύνταξη, διεκπεραίωση και ωρίμανση μελετών για την υποστήριξη των επιχειρησιακών τους προγραμμάτων παρακάμπτοντας τόσο τη γραφειοκρατία, όσο και την έλλειψη προσωπικού.

Αφού εξέθεσε όλες τις δυνατότητες που έχουν αυτοί οι νέοι οργανισμοί, ο περιφερειακός σύμβουλος ζήτησε να μάθει αν είναι στις προθέσεις της Διοίκησης να προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία μιας τέτοιας δομής που θα ωφελήσει την Περιφέρεια.

Απαντώντας ο κ. Μέτιος εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο κ. Χατζηπέμου θεωρεί σημαντικό τον οργανισμό αυτό, τονίζοντας πως η διοίκηση ήδη έχει πάρει τις αποφάσεις που έπρεπε, και έχουν γίνει τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του. Επιφυλάχθηκε όμως για τις λεπτομέρειες, σημειώνοντας πως θα γίνουν σύντομα επίσημες ανακοινώσεις, ενώ θα έρθει προς έγκριση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου θα μπορέσει το θέμα να συζητηθεί διεξοδικά

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.