Αναψε το «φουγαρο» στο εργοστασιο ζαχαρης Ορεστιαδας

Σηματοδοτώντας μια καινούργια πορεία για την ΕΒΖ - Πέτρος Χασανίδης «Έγιναν πολύ μεγάλα βήματα, αλλά μένουν και πολλά να γίνουν, για τα οποία θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ευχάριστες ανακοινώσεις και λύσεις»

Την περασμένη Παρασκευή άναψε η ασβεστοκάμινος στο εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας παραγωγικής περιόδου, που αναμένεται να διαρκέσει 15-20 ημέρες. Από χθες το πρωί ξεκίνησε η κοπή των ζαχαρότευτλων, που προορίζονται για την παραγωγή ζάχαρης, η συνολική ποσότητα των οποίων αγγίζει τους 60.000 τόνους. Το εργοστάσιο της Ορεστιάδας, που επαναλειτουργεί μετά από διάλλειμα ενός έτους, απασχολεί σε μόνιμη βάση περί τους 45 εργαζόμενους, ενώ για τις εποχιακές του ανάγκες προσέλαβε φέτος περί τα 240 άτομα. Για τις ανάγκες της επαναλειτουργίας του εργοστασίου υπολογίζεται ότι καλλιεργήθηκαν περί τα 12.000 στρέμματα στην περιοχή. 

«Υπάρχει ένας καινούργιος προγραμματισμός, για να προσδοκάμε ότι η ΕΒΖ τα επόμενα χρόνια θα παίξει τον ρόλο, που πρέπει να παίξει»

Για την κομβική σημασία του γεγονότος ότι, έναν χρόνο αφότου βρέθηκε στο «χείλος του γκρεμού», η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης κατάφερε να ξαναλειτουργήσει δύο εργοστάσιά της, αυτό στην Ορεστιάδα και το έτερο στο Πλατύ Ημαθίας, μίλησε στον «ΠτΘ» ο κ. Πέτρος Χασανίδης, μέλος της διοίκησης της ΕΒΖ. Ο κ. Χασανίδης αναγνώρισε ότι τα μεγέθη, που αφορούν στην παραγωγική διαδικασία των δύο μονάδων, δεν ανταποκρίνονται στις αρχικές προσδοκίες, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η παρούσα συγκυρία αποτελεί το ξεκίνημα μίας νέας πορείας για την άλλοτε κολοσσιαία επιχείρηση. «Είναι πολύ χαμηλά τα νούμερα αυτά για την ΕΒΖ και ειδικότερα για το δικό μας το εργοστάσιο», παρατήρησε, «αλλά δυστυχώς οι συνθήκες της προηγούμενης χρονιάς ήταν πολύ άσχημες». «Οι συνθήκες αυτές είχαν να κάνουν και με τον καιρό σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό», εξήγησε, «αλλά και με τον ελλιπέστατο προγραμματισμό από πλευράς της προηγούμενης διοίκησης». «Η καινούργια διοίκηση, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της», συνέχισε, «παρέλαβε μια εταιρία που ήταν λίγο πριν από το τέλος, έκανε έναν προγραμματισμό για την καινούργια περίοδο, χωρίς χρηματοδότηση και με χρέη προς τους αγρότες, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να έχουμε το αποτέλεσμα, που θέλαμε να έχουμε για φέτος, δηλαδή να μαζέψουμε όσο το δυνατό περισσότερα στρέμματα τευτλοκαλλιέργειας, για να έχουμε μεγαλύτερες ποσότητες. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα αλλά θεωρώ ότι έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια όλη αυτήν την περίοδο. Όλοι αυτοί οι μήνες, που πέρασαν, ήταν μήνες που έγινε μια σημαντική δουλειά στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και, χωρίς να θεωρώ ότι έχουν τελειώσει τα πάντα ή ότι όλα είναι καλά και όλα έχουν μπει σε μια σειρά, αφού έχουμε ακόμη απίστευτη δουλειά, ωστόσο υπάρχει ένας καινούργιος προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά και για τις χρονιές, που ακολουθούν, ώστε να μπουν τα πράγματα ξανά σε καινούργιες βάσεις, για να μπορούμε για να προσδοκάμε ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης τα επόμενα χρόνια θα παίξει τον ρόλο, που πρέπει να παίξει».
 
«Σίγουρα έγιναν πολύ μεγάλα βήματα αυτό το διάστημα, κάτι που αποδεικνύεται και από την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Ορεστιάδας», κατέληξε, «αλλά μένουν και πολλά να γίνουν, για τα οποία θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ευχάριστες ανακοινώσεις και λύσεις στα χρόνια προβλήματα, που ταλάνιζαν την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.