Ανανεωσε τη θητεια της στην προεδρεια του ΤΕΦ η Ζωη Γαβριηλιδου

Κτιριακές εγκαταστάσεις, έρευνα, Θερινό Σχολείο και πρόγραμμα εναλλακτικής πρακτικής οι στόχοι της επόμενης διετίας

Εκλογές για την ανάδειξη προέδρου για την επόμενη διετία πραγματοποιήθηκαν στις 30 Οκτωβρίου στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, με μοναδική υποψήφια τη μέχρι τώρα πρόεδρο του τμήματος κ. Ζωή Γαβριηλίδου, η οποία ανανέωσε τη θητεία της με 17 ψήφους υπέρ, έναντι 4 λευκών, στους 21 ψηφίσαντες. Μετά από μία ομολογουμένως επιτυχημένη θητεία, η οποία προσέδωσε πολλά στο «βιογραφικό» του σημαντικού αυτού για το πανεπιστήμιο τμήματος, η κ. Γαβριηλίδου, έχοντας θέσει νέους μεγάλους στόχους για το ερχόμενο διάστημα, δηλώνει έτοιμη για ακόμη περισσότερη δουλειά, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Μιλώντας στον «ΠτΘ» η κ. Γαβριηλίδου δήλωσε για την επανεκλογή της σε αυτή τη θέση ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα αλλά και μεγάλη ευθύνη και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους του τμήματος, όσους με στήριξαν, γιατί μου έδειξαν εμπιστοσύνη, αλλά και όσους λίγους δεν με στήριξαν διότι μου δίνουν το κίνητρο να προσπαθήσω ακόμη πιο σκληρά για να τους πείσω».
 
 

Τα πεπραγμένα της προηγούμενης θητείας

 
Η κ. Γαβριηλίδου κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της προηγούμενης θητείας της στο Τμήμα, παρατήρησε ότι επετεύχθησαν πολλά σε θέματα σπουδών, αλλά και ζητήματα που άπτονται της παρουσίας του στην τοπική κοινωνία, αναφέροντας ως παραδείγματα ότι «ήμασταν από τα πρώτα φιλολογικά τμήματα που εξασφαλίσαμε παιδαγωγική επάρκεια για τους φοιτητές μας, πραγματοποιήσαμε μία πρωτοποριακή αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών μας, φτιάξαμε το παράρτημα διπλώματος του τμήματος, περάσαμε επιτυχημένη εξωτερική αξιολόγηση, επικαιροποιήσαμε και αναμορφώσαμε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών μας αλλά και πραγματοποιήσαμε πολλές και ποιοτικές δράσεις πολιτισμού ανοικτές στην τοπική κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα, όπως πολιτιστικοί περίπατοι στο τείχος της πόλης και την Μαξιμιανούπολη, μαθήματα ανοικτά στο κοινό της πόλης, διαλέξεις, τη Θεατρική Παράσταση “Βάκχες” στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ, Οργάνωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Κομοτηνής, σειρά διαλέξεων, δύο Διεθνή Συνέδρια».
 

Οι στόχοι για το μέλλον

 
Στους στόχους που έθεσε η ίδια για την επόμενη διετία συγκαταλέγονται η επίλυση του κτιριακού ζητήματος του Τμήματος, η ενίσχυση της έρευνας, η δημιουργία ενός θερινού σχολείου που να γίνει πόλος έλξης φοιτητών από το εξωτερικό καθώς και ο σχεδιασμός και υλοποίηση ενός εναλλακτικού προγράμματος Πρακτικής Άσκησης το οποίο «να προικίζει τους φοιτητές του τμήματος με δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν στις δύσκολες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και θα τους κάνει ανταγωνιστικούς». «Ας είναι λοιπόν αυτά τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθεί στο τέλος της η επόμενη θητεία μου», ανέφερε ολοκληρώνοντας τα σχέδια που έθεσε η ίδια για το μέλλον του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.