Ανανεωνει την θητεια της στην Δευτεροβαθμια Εκπαιδευση Ροδοπης η Μαριγουλα Κοσμιδου

Ο απολογισμός της προηγούμενης πρωτόγνωρης θητείας και οι στόχοι αυτής που ξεκινά

Την θητεία της στην θέση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Ροδόπης αναμένεται να ανανεώσει για ακόμα μια τετραετία η κ.Μαριγούλα Κοσμίδου, σύμφωνα και με του πίνακες επιλογής υποψηφίων Διευθυντών Α’ και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» το πρωί της Τετάρτης 6 Ιουλίου η κ.Κοσμίδου εξήγησε πως βρίσκεται δεύτερη στην σειρά κατάταξης, ωστόσο ο πρώτος έλκει την καταγωγή του από την Δράμα, την οποία και στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως διευθυντής εκπαίδευσης, με βάση το οποίο κρίνεται ότι θα παραμείνει εκεί. Ως εκ τούτου όπως τόνισε έως και σήμερα υποβάλλονται οι προτιμήσεις και έως την Δευτέρα 11 Ιουλίου αναμένεται η δημοσίευση των τελικών πινάκων με τις τοποθετήσεις, ώστε έως τις 15 Ιουλίου να έχουν αναλάβει οι νέες συνθέσεις στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Τι έγινε

Κάνοντας ένας σύντομο απολογισμό της προηγούμενης θητείας της, η οποία πραγματοποιήθηκε και σε συνθήκες κρίσης, λόγω του κορωνοϊού, η ίδια εξήγησε ότι οι διευθύνσεις εκπαίδευσης κλήθηκαν να λειτουργήσουν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες κατά τις οποίες έπρεπε να λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις σε πολύ στενό χρονικό πλαίσιο.

Συμπληρώνοντας ωστόσο ήδη έξι χρόνια στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης η ίδια έκανε έναν απολογισμό των όσων επιτεύχθηκαν αρχής γενομένης από την δημιουργία του ενιαίου ειδικού επαγγελματικού Λυκείου – Γυμνασίου, του Εσπερινού Γενικού Λυκείου, δομή ιδιαίτερα σημαντική για τη συνέχεια της εκπαίδευσης των ενηλίκων στην επαγγελματική εκπαίδευση, τις λυκειακές τάξεις στο Γυμνάσιο της Οργάνης, αλλά και την λειτουργία των πειραματικών σχολείων που έβαλαν στον χάρτη των πειραματικών την Ροδόπη.

Και τι θα γίνει

Όπως εξήγησε η ίδια η επικοινώνηση της σημαντικής της λειτουργίας πειραματικών σχολείων στην Ροδόπη, ειδικά για το 3ο Λύκειο της Κομοτηνής αλλά και το γεγονός ότι δεν αλλάζει κάτι στην υφιστάμενη λειτουργία των μονάδων αυτών, αποτελεί το πρώτο μεγάλο στοίχημα για τη νέα θητεία, δεδομένων και των αντιδράσεων που υπήρξαν στην αρχή, όπως τόνισε λόγω του γεγονότος ότι ήταν κάτι άγνωστο.

Η ίδια αναφερόμενη και στις επόμενες διεκδικήσεις αναφέρθηκε στην ίδρυση του καλλιτεχνικού σχολείου, στην λογική ότι επιθυμεί οι μαθητές της Ροδόπης να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές αλλά και η Ροδόπη λόγω των επιλογών αυτών να είναι επιλέξιμη για όσους επιθυμούν ενδεχομένως να κατοικήσουν στην περιοχή, υπό την έννοια ότι η Ροδόπη δεν θα υπολείπεται από τις επιλογές που θα βρουν σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Επίσης όπως επεσήμανε «δεν σταματά ο αγώνας της ανεύρεσης σχολικής στέγης, της ανέγερσης σχολείων, και του εκσυγχρονισμού αυτών των σχολείων» αναφερόμενη τόσο στις συνέργειες με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης την περαιτέρω ενίσχυση των οποίων θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα αλλά και με φορείς όπως η Ένωση «Μαζί για το παιδί» που περιλαμβάνει μια σειρά δωρεών αναγκαίων για τις σχολικές μονάδες πραγμάτων που προέκυψαν κατόπιν συζήτησης των ίδιων των μελών της Ένωσης με τους διευθυντές των σχολείων. Ερωτηθείσα σχετικά έδωσε τα παραδείγματα της δημιουργίας αίθουσας ρομποτικής στο 3ο Πειραματικό Λύκειο και φυσικών επιστημών στο 5ο Πειραματικό Γυμνάσιο, αλλά και δωρεές υπολογιστών, διαμόρφωσης αύλειων χώρων κ.α. τα οποία θα ανακοινώνονται εν καιρώ.

Επιπλέον όπως έκανε σαφές στους άμεσους στόχους της ΔΔΕ είναι η αύξηση των προγραμμάτων Erasmus καθότι η κινητικότητα τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, όπως και το σύνολο των συνεργασιών με τοπικούς φορείς αλλά και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.