Αναμονη και φετος για παραρτημα Σχολειου Δευτερης Ευκαιριας στον Ιασμο

Ακόμα μια χρονιά φαίνεται πως χάνεται για τη λειτουργία της δομής, λόγω εκλογών, παρόλο που το ενδιαφέρον στον Ίασμο παραμένει υψηλό

Οι ανακατατάξεις στο Υπουργείο Παιδείας μετά τις εκλογές φαίνεται πως πήγαν πίσω τις διαδικασίες για την λειτουργία παραρτήματος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ίασμο, παρά το ενδιαφέρον που έχει υπάρξει από την περιοχή και την στήριξη που παρέχει ο Δήμος και το ΣΔΕ Κομοτηνής.
 
Έτσι με την σχολική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει, φαίνεται πως και φέτος δεν θα υπάρξει Τμήμα εκεί, παρόλο που σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΣΔΕ Κομοτηνής κ. Ηλία Βλάχο, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου ήρθε σε επαφή με αυτούς, ζητώντας πληροφορίες μεταξύ άλλων και για την προηγούμενη φορά που λειτούργησε δομή στον Ίασμο.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Βλάχος, υπήρξε και παλιότερα παράρτημα του ΣΔΕ στον Ίασμο, πριν από αρκετά χρόνια όμως φαίνεται πως δεν στηρίχθηκε κατάλληλα και λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος σταμάτησε τη λειτουργία του.
 
Ελπίδα είναι πως με την μεταβατική περίοδο που προηγήθηκε, λόγω τοπικών και εθνικών εκλογών, το αίτημα για τη λειτουργία παραρτήματος στον Ίασμο θα γίνει πραγματικότητα.
 

Πρόθυμη η τοπική κοινωνία

 
Να υπενθυμίσουμε πως το ενδιαφέρον για την δημιουργία παραρτήματος είχε εκδηλωθεί από την προηγούμενη χρονιά, με θετική απόκριση τόσο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή όσο και πολιτών του Δήμου με το σχετικό αίτημα να υποβάλλεται στην Γενική Γραμματεία Δια βίου Μάθησης.
 
Μάλιστα οι πολίτες του Ιάσμου επέδειξαν πρωτόγνωρη θέληση να εγγραφούν και να συμμετάσχουν στη δομή, με πάνω από 80 αιτήσεις.
 
Την στήριξη του όμως για τη λειτουργία της δομής έδωσε και ο νέος Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν με επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, καταθέτοντας και τη δέσμευση της κάλυψης των λειτουργικών δαπανών της δομής από πλευράς του Δήμου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ώστε η δομή να ξεκινήσει την λειτουργία της από τον Σεπτέμβριο σε αίθουσες του Γυμνασίου Ιάσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.