Αναμονη για το αιτημα Πειραματικου Σχολειου στην Κομοτηνη

Θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του ΔΠΘ, και την απόφαση θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την έκδοση επικαιροποιημένης απόφασης της Συγκλήτου

Αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής η συζήτηση για την υποβολή ή μη πρότασης για ίδρυση Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου υπό την εποπτεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μετά από αίτημα του ίδιου του Πανεπιστημίου.
 
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης πρότεινε την απόσυρση του θέματος, μιας και σε επικοινωνία που είχε με τον Πρύτανη κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, ο δεύτερος του ζήτησε να αναβληθεί το θέμα το οποίο βασίζεται σε παλιότερη απόφαση της Συγκλήτου του 2008, ώστε να υπάρχει επικαιροποιημένη απόφαση.
 
Για αυτό και ο κ. Πετρίδης, με δεδομένο ότι θα γίνει ξανά συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου, ζήτησε την απόσυρση του θέματος, όπως και έγινε.
 
Να σημειωθεί πάντως πως το συμβούλιο φάνηκε κατ’ αρχήν θετικό στην ιδέα της δημιουργίας πειραματικού σχολείου, παρόλο που οι λεπτομέρειες επί της ουσίας θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση, όταν θα ληφθεί και η απόφαση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.