Ανακουφιση, ικανοποιηση και σχεδια για το μελλον απο τους υποψηφιους

Κυριακή Γαλοπούλου

Ανακουφισμένοι και ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις τους, εμφανίστηκαν στην πλειοψηφία τους οι υποψήφιοι, που συνάντησε ο «ΠτΘ» τις πρώτες ώρες μετά από την ανάρτηση των βαθμολογιών έξω από τις σχολικές μονάδες. Στην κατηγορία εκείνων που είχαν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι και χαρούμενοι από το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους, βρίσκεται δικαιωματικά η νεαρή Κυριακή Γαλοπούλου που συγκέντρωσε 19.247 μόρια στο δεύτερο πεδίο. Αν και, όπως παραδέχτηκε, το άγχος την κυρίευε καθώς κατευθυνόταν στο σχολείο για να αντικρύσει τις επιδόσεις της στους πίνακες με τις βαθμολογίες, εντούτοις τη θέση του δεν άργησε να πάρει η χαρά και ο ενθουσιασμός, καθότι γρήγορα διαπίστωσε ότι ο δρόμος για την πρώτη της επιλογή, το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου, είναι πλέον ορθάνοιχτος. Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της Κυριακής να στραφεί προς το συγκεκριμένο αντικείμενο έπαιξε το γεγονός ότι και οι δύο γονείς της ασκούν το επάγγελμα του μηχανικού. «Επηρεάστηκα και από αυτό», παρατήρησε, «αλλά η αλήθεια είναι ότι πάντα μου άρεσε, αυτό ήθελα πάντοτε». Έχοντας επίγνωση των δυσκολιών, που αντιμετωπίζουν οι νέοι μηχανικοί στη χώρα μας σήμερα, η Κυριακή έδειξε να σκέφτεται και την προοπτική αναζήτηση μιας καλύτερης επαγγελματικής πορείας στο εξωτερικό, όμως εξέφρασε την πίστη ότι μπορεί να μείνει και να τα καταφέρει στην Ελλάδα. «Το μέλλον δε φαίνεται πολύ εύκολο, αλλά έχω την ελπίδα ότι μπορεί να φτιάξουν τα πράγματα», σημείωσε κλείνοντας. 

Δημήτρης Καλπίδης

Ικανοποίηση και ανακούφιση προκάλεσε η θέαση των βαθμολογιών και στον Δημήτρη Καλπίδη. Παρότι κατευθυνόμενος στο σχολείο είχε λίγο άγχος, όπως παραδέχτηκε, εντούτοις οι βαθμολογίες ανταποκρίνονταν σε αυτά που περίμενε ότι είχε γράψει. «Σε μερικά μαθήματα έγραψα περισσότερο, σε άλλα λιγότερο, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος», μας δήλωσε. Το συνολικό «ταμείο» για τον Δημήτρη αποτυπώνεται στα 15.976 μόρια, τα οποία συγκέντρωσε, μια επίδοση που προσδοκά να τον «στείλει» στο τμήμα Πληροφορικής της Θεσσαλονίκης. 

Στέργιος Γιωργαντάς

Το ίδιο χαρούμενος με το συμμαθητή και φίλο του, Δημήτρη, εμφανίστηκε και ο Στέργιος Γεωργαντάς, ο οποίος, έχοντας συγκεντρώσει περί τα 17.300 μόρια, αισθάνεται βέβαιος ότι θα πετύχει την εισαγωγή του στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Ξάνθης, που είναι και η πρώτη του επιλογή. Κριτήριο του Στέργιου για τη συγκεκριμένη επιλογή είναι αφενός ότι ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντά του και αφετέρου ότι μπορεί να πετύχει την εισαγωγή του με βάση τη βαθμολογική του επίδοση. Τέλος, παρότι προβληματισμένος από την υφιστάμενη κατάσταση στην αγορά εργασίας, ο Στέργιος θέλησε να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα, δηλώνοντας ότι «ελπίζουμε πάντα για το καλύτερο και θα το παλέψουμε όσο μπορούμε». 

Νεφέλη Κενανίδου


Συγκεντρώνοντας περίπου 14.500 μόρια στο 2ο πεδίο και με κατά τι παραπάνω από 17.000 μόρια στο 3ο πεδίο, η Νεφέλη Κενανίδου έχει την ευχέρεια να κινηθεί σε δύο μέτωπα ενόψει της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού της δελτίου. Όπως μας δήλωσε, οι βαθμολογίες, που αντίκρισε προσερχόμενη στην είσοδο του σχολείου της χθες το πρωί, ήταν ακριβώς στα επίπεδα που ενέμενε. Με αυτά τα δεδομένα, η Νεφέλη στοχεύει καταρχήν στα τμήματα Χημείας, Βιοχημείας και Γεωπονίας, σε αντικείμενα δηλαδή που πάντοτε της άρεσαν κατά τη διδασκαλία των αντίστοιχων μαθημάτων στο σχολείο και σε επιστήμες, που εκτιμά ότι υπόσχονται καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Εκ των πραγμάτων βέβαια οι σπουδές της θα πρέπει να είναι εκτός Κομοτηνής, με πρώτη επιλογή της Νεφέλης τη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη. Συναισθανόμενη τέλος τις δυσκολίες της εποχής, δηλώνει πως αν και δε θα ήθελε να φύγει στο εξωτερικό για να αναζητήσει καλύτερες προοπτικές, εντούτοις αν χρειαστεί είναι διατεθειμένη να το κάνει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.