Ανακοινωθηκαν τα αποτελεσματα για τις μετεγγραφες φοιτητων

Ανακοινώθηκαν χθες νωρίς το απόγευμα τα αποτελέσματα για τις μετεγγραφές φοιτητών από το Υπουργείο Παιδείας μετά από πολλούς μήνες αναμονής και οι ενδιαφερόμενοι με τους κωδικούς τους μπορούν αν τους εισάγουν στο σύστημα transfer.it.minedu.gov.gr ώστε να τα δουν.
 
Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι εξέδωσε τα αποτελέσματα των μετεγγραφών και τα ονόματα των φοιτητών που μπορούν να εισαχθούν σε αντίστοιχα τμήματα. Για την ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία μπορείτε να εισέρχεστε με το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) με τα οποία υποβάλλατε την αίτησή σας πατήστε εδώ Η προθεσμία αιτήσεων έληξε στις 16 Νοεμβρίου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά κατατέθηκαν μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει στηθεί στο υπουργείο Παιδείας 9.710 αιτήσεις φοιτητών που ζητούν μετεγγραφή. Από αυτές, οι 7.830 στάλθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών για την επαλήθευση των οικογενειακών εισοδημάτων που δηλώθηκαν. Οι υπόλοιπες 1.980 αιτήσεις ελέγχθηκαν μόνο από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας καθώς δεν αφορούσαν σε οικονομικά κριτήρια των αιτούντων.
Τι πρέπει να κάνουν όσοι πέτυχαν την μετεγγραφή τους
 
Η διαδικασία στο επόμενο στάδιο ορίζει ότι ο υπουργός Παιδείας κυρώνει τον πίνακα με την επιφύλαξη του ελέγχου των δικαιολογητικών που οι επιτυχόντες δεσμεύτηκαν στην αίτησή τους να καταθέσουν προκειμένου να ελεγχθούν στα ΑΕΙ υποδοχής τους.
 
Η απόφαση αυτή του υπουργού για την κύρωση του πίνακα των επιτυχόντων ανά σχολή ή τμήμα κοινοποιείται στη συνέχεια στις γραμματείες των σχολών/τμημάτων των ανωτάτων ιδρυμάτων και εντός πέντε ημερών από τη στιγμή που οι σχολές/τμήματα παραλάβουν τους πίνακες των δικαιούχων μετεγγραφής, υποχρεούνται να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες που θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων.
 
Οι δικαιούχοι μετεγγραφής θα καταθέσουν προσωπικά ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτούμενου εκπροσώπου τους στη γραμματεία του τμήματος υποδοχής τους όλα τα δικαιολογητικά που είχαν δεσμευτεί με την αίτησή τους ότι θα υποβάλουν. Η διάρκεια υποβολής των δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ εργάσιμες ημέρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.