«Αναγνωριστικη» επισκεψη του Υπεαρχη της 4ης ΥΠΕ Μακεδονιας Θρακης Στρατη Πλωμαριτη στο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Συναντήθηκε με διοίκηση και εργαζομένους και άκουσε από κοντά τα υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο νέος Υπεάρχης της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης κ. Στρατής Πλωμαρίτης, στο πλαίσιο αναγνωριστικών επισκέψεων που πραγματοποιεί για να διαπιστώσει ιδίοις όμασι και να ακούσει από τα στόματα των εργαζομένων και των διοικήσεων την υφιστάμενη κατάσταση των Νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Περιφέρειας.
 
Τον κ. Πλωμαρίτη υποδέχτηκε ο διοικητής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου κ. Κώστας Ναλμπάντης, ενώ μετά από ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του, ο κ. Πλωμαρίτης συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων που του εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της πόλης μας. Χαρακτηριστικές ήταν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που έκαναν λόγο για αδυναμία λειτουργίας πλέον βασικών κλινικών και τμημάτων του Σισμανογλείου λόγω της έλλειψης προσωπικού, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος. 

Στρατής Πλωμαρίτης «Να δημιουργήσουμε ένα άλλο σύστημα υγείας, με άλλες προτεραιότητες, με άλλες αρχές, με άλλες αξίες, ένα εθνικό σύστημα που θα είναι στην υπηρεσία της κάλυψης των αναγκών του πληθυσμού»

«Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείτε έτσι ώστε να δούμε από κοντά τους ανθρώπους των νοσοκομείων, τις διοικήσεις, τους εργαζόμενους και να συζητήσουμε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να αναζητήσουμε από κοινού λύσεις σε μία δύσκολη περίοδο» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Πλωμαρίτης τονίζοντας πως αυτό θα γίνει «χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς να φέρνουμε εδώ μεγαλόπνοα σχέδια και υποσχέσεις, ώστε να προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε μία δύσκολη κατάσταση, να κρατήσουμε ζωντανό ό,τι έχει απομείνει από το ΕΣΥ, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία κατάρρευσης, και να μπορέσουμε σε ένα δεύτερο χρόνο, σε ένα άλλο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον να ανατάξουμε αυτή την κατάσταση». « Θέλουμε να την αλλάξουμε, θέλουμε να την ανατάξουμε και όχι να γυρίσουμε πίσω στα παλιά» υπογράμμισε ο ίδιος επισημαίνοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός άλλου συστήματος υγείας, «με άλλες προτεραιότητες, με άλλες αρχές, με άλλες αξίες, ένα εθνικό σύστημα που θα είναι στην υπηρεσία της κάλυψης των αναγκών του πληθυσμού». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.